flyer Walk 'n Art workshop
flyer Walk 'n Art workshop Annick Gaarthuis

Walk 'n Art Workshop

27 mei 2020 om 13:36 Activiteiten Deel je nieuws

Wat hebben we allemaal veel binnen gezeten de afgelopen maanden. Thuis werken, thuis naar school, in de woonkamer sporten... Nu er wat versoepelende maatregelen zijn genomen, besloten kunstenares Annick Gaarthuis en wandelcoach Babette Engelgeer een gezamenlijk idee uit te gaan voeren: waarom niet een actieve én creatieve workshop organiseren waarbij we lekker de natuur ingaan? Uiteraard met een relevant thema om over na te denken: onthaasten.

Tijdens de Walk ’n Art workshop gaan we al wandelend kijken naar wat stress met je doet en hoe je kunt onthaasten. Misschien ben je door de coronacrisis ‘verplicht’ gaan onthaasten. Het gebeurde automatisch door de omstandigheden. Maar hoe doe je dat nu bewust? En wat wil je uit deze periode meenemen naar het 'nieuwe normaal'? Het vraagt om een bewuste keuze, de keuze om regelmatig gas terug te nemen. Niet als het eigenlijk al te laat is en je overspannen raakt, maar van dag tot dag, op een duurzame manier. Tijdens de workshop zullen we hiermee oefenen, verschillende manieren bespreken om te onthaasten en dit zelf ook gaan ervaren door je zintuigen aan het werk te zetten. We gaan voelen, ruiken, zien, horen wat er allemaal in de natuur aanwezig is én we gaan hier vervolgens ook creatief mee aan de slag door te schrijven en tekenen. Dit alles in de buitenlucht, dús coronaproof!

Annick en Babette kennen elkaar van het lokale ondernemersnetwerk Edese Meiden. Bij één van de inhoudelijke programma’s raakten ze aan de praat over hun werkzaamheden als onderneemsters. Annick geeft verschillende workshops in tekenen en schilderen in haar eigen atelier. Babette coacht millennials met stress en verzorgt daarnaast inspiratiewandelingen met steeds wisselende thema’s voor groepen. Zij zagen hier een mooie samenwerking in: waarom niet wandelen en creatief aan de slag gaan in één?! Beiden zijn uitstekende manieren om te ontstressen, onthaasten, genieten en opladen.

Ga je dus mee de natuur in? De workshop is op 18 juni 2020, van 9:00u-13:00u. We vertrekken vanaf het Arthur Koolkwartier 29 in Ede. Bij de workshop inbegrepen zijn: wandeling onder begeleiding van TriA© Wandelcoach Babette, teken- en schrijfworkshop onder begeleiding van kunstenares Annick, schetsboekje en materiaal om te schrijven en tekenen, koffie, thee en iets lekkers.

Alle info en aanmelden vind je op www.walk-n-act.nl onder het kopje Walk ’n Art.

Of: www.annickgaarthuis.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie