Afbeelding
Frans de Kleuver

Ede brengt hot spots in kaart waar anderhalve meter in verdrukking komt

28 mei 2020 om 22:15 Corona Coronavirus

EDE Er worden hot spots benoemd in Ede waar onverhoopt de gewenste anderhalve meter in de verdrukking komt. Aldus burgemeester René Verhulst donderdagavond in antwoord op vragen van het raadslid Nico van der Poel(SGP). 

,,We spelen in op ontwikkelingen. Het hoeft niet alleen in winkelcentra te zijn, het kan ook op andere plekken. We zijn geen middeleeuwse stad en we mogen ons in dit geval gelukkig prijzen ruimte te hebben”, stelt de burgemeester vast.

WONINGEN Van der Poel constateert dat de ,,economie van morgen oplossingen op zowel korte als lange termijn vraagt.” Volgens hem wordt met name de modesector zwaar getroffen en hij vraagt of er een versnelling kan worden aangebracht ineen al eerder besproken mogelijkheid om leegstaande voormalige modewinkels tot woningen in te richten. ,,Daar spelen we op in als dat nodigis”, reageert de burgemeester.

Er zijn volgens Verhulst al verschillende acties ondernomen, met name in Ede-centrum, in overleg met het midden- en kleinbedrijf. ,,De lijnen zijn kort.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie