Afbeelding
Huis isoleren

Isolatie bedrijven

2 juni 2020 om 07:41 Partnercontent

Budgetcijfers

In heel Nederland zijn continu mensen bezig om hun huizen beter te isoleren. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Door het isoleren van je huis bespaar je namelijk behoorlijk in de energiekosten. Zo is uit het onderzoek van Rijksdient voor Ondernemend Nederland naar voren gekomen dat sinds 1 april 2020 maar liefst 10.439 aanvragen zijn geweest voor een subsidie om een huis te isoleren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd dat subsidie van € 7.598.075 is versterkt. Ondanks dat dit al een behoorlijk bedrag is, is er nog een bedrag beschikbaar van € 76.401.925. Dat houdt in dat er nog voldoende ruimte is voor verschillende huishoudens om subsidie aan te vragen, mits je voldoet aan de voorwaarden van het isoleren van je huis.

Vakmanschap

Om het moment dat je hebt besloten om je huis te isoleren, is het verstandig om te bepalen of je dit zelf gaat doen of dit laat doen door een erkend isolatiebedrijf. Door te kiezen voor een gekwalificeerd isolatiebedrijf, geef dit je garantie dat de kwaliteit hoog zal zijn. De kans op kieren en naden wordt hierdoor verkleind. Echter, vraagt elk type isolatie om een andere type vaardigheid en specialisme van een isolatiebedrijf. Het is daarom uitermate belangrijk door je keuze van een isolatiebedrijf te bepalen aan de hand van de specialisatie. Wanneer je ervoor kiest om je huis zelf te isoleren, zal het minder geld kosten. Dit is alleen het geval wanneer je beschikt over voldoende vakkennis. Het zelf isoleren van je huis is namelijk een zorgvuldige klus waarbij je schade kan toebrengen aan je woning.

Binnenmuren

Een van de belangrijke specialisaties van een isolatiebedrijf is het isoleren van binnenmuren. Wanneer je samen met een team van expert tot de conclusie bent gekomen dat spouwmuurisolatie of gevelisolatie technisch niet haalbaar zijn, wordt er in de meeste gevallen gekozen om de binnenmuur te isoleren. Deze techniek wordt tevens vaak toegepast bij het renoveren of herinrichten van een woning. Een binnenmuur isoleren is immers alleen haalbaar als de volledige woning leeg is. Ook is het belangrijk dat de woning beschikt over een goed functionerende ventilatie of klimaatregeling. Daarnaast is het essentieel dat vochtproblemen en scheuren in de gevel allereerst worden aangepast voordat de binnenmuren geïsoleerd kunnen worden.

Voordelen

Ten slotte zijn er een aantal bijkomende voordelen wanneer je een isolatiebedrijf je huis laat isoleren. Door het inschakelen van een isolatiebedrijf, heb je snel inzicht wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Door een offerte te laten opstellen, weet je zeker wat je te besteden hebt en welk resultaat je uiteindelijk van ze kan verwachten. Daarnaast, wanneer je kiest voor een gecertificeerd isolatiebedrijf, kan je in aanmerking komen voor een subsidie waardoor je geld kan besparen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie