Afbeelding
Ted Walker

Grote zoekactie politie in Otterlo na achtervolging

4 juni 2020 om 10:25 Overig

OTTERLO De politie heeft donderdagochtend een grote zoekactie in Otterlo op touw gezet. Reden daartoe was het feit dat de politie een auto die kort daarvoor achtervolgd werd, onbeheerd aantrof in de buurt van vakantiepark De Zanding.

De politie kreeg bij Voorthuizen rond half zeven donderdagochtend in eerste instantie te maken met de auto. ,,Collega's kregen een zogenoemde ANPR-hit. Dit staat in het Nederlands voor automatische nummerplaatherkenning. De computer in de auto geeft dan een signaal dat er iets in het systeem staat met betrekking tot die auto en/of de tenaamgestelde van die auto. Toen de collega's het voertuig staande wilden houden, ging deze er vandoor'', vertelt een woordvoerder van de politie desgevraagd. ,,Na een achtervolging troffen de collega's de bewuste auto in de buurt van De Zanding in Otterlo onbeheerd aan. Het voertuig, dan wel de inzittende(n), staat gesignaleerd in verband met zware strafbare feiten.''

De politie was met meerdere voertuigen aanwezig in Otterlo in de hoop de verdachten alsnog aan te kunnen aanhouden. Hiervoor werd ook de politiehelikopter ingezet. Tot nu toe zijn geen aanhoudingen verricht. Het bewuste voertuig wordt afgesleept.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie