Afbeelding
Scooter

Elektrische scooter steeds populairder

4 juni 2020 om 09:54 Partnercontent

Zoals u misschien wel gemerkt hebt zijn elektrische voertuigen flink in opkomst. Als ik ‘Elektrische voertuigen’ zeg, denkt u waarschijnlijk meteen aan de elektrische auto’s van merken als Tesla. Ook een waarschijnlijkheid is dat u meteen aan de elektrische fiets dacht. Maar wist u ook dat elektrische scooters heel erg in opkomst zijn?

De plus- en minpuntjes van de elektrische scooter

Misschien bent u er wel over na aan het denken om een elektrische scooter te kopen, of misschien wilde u er gewoon meer over weten. In elk geval, het is altijd fijn om de voor- en nadelen van iets te weten, daarom som ik die voor u op.

Voordelen elektrische scooter
Als u wel eens door de stad loopt hebt u vast wel eens een scooter dat typische opstart geluid horen maken. Dit duurt bij een normale scooter meestal een tijdje en dan kan je pas weg. Bij een elektrische scooter hoeft dat niet: Deze is altijd klaar voor gebruik en je kan er bij wijze van spreken dus gewoon opspringen en vertrekken. Tweede pluspunt: Ze kosten veel minder onderhoud. Hoe dit kan? Dit komt omdat een normale scooter veel meer bewegende onderdelen dan een elektrische scooter heeft en de focus bij een elektrische scooter ook vooral ligt bij de banden, de remmen en natuurlijk de accu. Wel is belangrijk dat je goed om gaat met de accu. Er word ook altijd gezegd dat je een telefoon niet te vroeg (of te laat) aan de oplader moet doen en hem er vervolgens niet te lang aan moet laten hangen, dit geld dus ook voor een elektrische scooter. Dus zolang u goed op deze puntjes let heeft u veel minder onderhoud dan bij een normale scooter. Het derde pluspuntje is de kosten van de brandstof. Elektriciteit is nu eenmaal een stuk goedkoper dan benzine, en als u een elektrische scooter koopt in plaats van een normale, zult u dat dus waarschijnlijk ook aan uw bankrekening zien.

Nadelen elektrische scooter
Dan komen we nu bij de nadelen. Om te beginnen: De brandstof. In de meeste gevallen zult u namelijk met een volle benzinetank verder komen dan met een volle accu. Het is wel zo dat u de accu gewoon weer thuis kunt opladen en hiervoor niet naar een tankstation hoeft te gaan. Daarnaast zijn er bij een elektrische scooter veel minder mogelijkheden om de scooter op te voeren, in tegenstelling tot de benzine scooter. Het laatste nadeel heeft met de accu te maken. Ik zei namelijk bij de voordelen dat de elektrische scooter veel minder onderhoud vereiste en het onderhoud ook minder duur was, dit geld niet voor de accu. De accu is erg duur, maar gaat wel veel langer mee. Het is dus een beetje afwegen.

Verzekering bij elektrische scooter

Bent u na het lezen van alle voor en nadelen van een elektrische scooter geïnteresseerd geraakt of wilde u sowieso al een elektrische scooter gaan kopen? Dan bent u waarschijnlijk ook geïnteresseerd in de verzekering voor een elektrische scooter. In principe kunt u namelijk gewoon overal een elektrische scooterverzekering afsluiten. Via de vergelijkingssite Totaalbesparen.com kunt u een goedkope scooterverzekering vinden. Daarnaast bent u net als bij een normale scooter ook verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie