Afbeelding
Ted Walker/archieffoto

Afscheid en nieuw begin langs digitale weg

4 juni 2020 om 19:52 Politiek

EDE Voor het eerst in de lokale historie vond donderdagavond de installatie en beëdiging van een nieuw benoemde wethouder plaats langs digitale weg. Het betrof CDA'er Jan Pieter van der Schans (28). 

De raadsleden hadden eerder al schriftelijk hun stem uitgebracht, volgens de wet en coronaproof. Van der Schans neemt de plaats in van Willemien Vreugdenhil die er na tien jaar in de politiek (vier jaarraadslid en zes jaar wethouder) mee stopt.

Burgemeester René Verhulst en Vreugdenhil zagen elkaar twintig jaar geleden voor het eerst in Utrecht, waar Verhulst wethouder was. Later spraken ze elkaar op een bijeenkomst van ofwel de VNG ofwel het stedennetwerk G40. Wanneer de burgemeester aan Vreugdenhil denkt komt met name het woord biodiversiteit bij hem in herinnering. 

Op haar 31ste werd zij raadslid en in 2014 volgde voor haar ,,als dynamische consultant” het wethouderschap. ,,Je bent altijd sterk op de inhoud geweest.” Eén van de herinneringen van Verhulst aan haar is dat zij eens met kleren en al in het zwembad De Peppel dook.

Nestor van de raad Evert Jansen noemde Vreugdenhil onstuimig. ,,Tomeloos, rusteloos en enthousiast.” 

De vertrekkende wethouder zelf sprak nogmaals uit de politiek een hard vak te vinden. ,,Ik had graag op een andere manier afscheid genomen. Ik heb mij met hart en ziel voor Ede ingezet.” Om op vocale manier afscheid te nemen met een gezang.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie