Afbeelding
Malkander Ede

Electrocar Bello gaat weer rijden in Bennekom

6 juni 2020 om 13:01 Verkeer en vervoer

BENNEKOM Na een gedwongen onderbreking van ruim drie maanden door de coronacrisis, gaat de electrocar Bello weer rijden in Bennekom. ,,Het is onze bedoeling om dinsdag 30 juni 2020 weer van start te gaan. Voorlopig rijden wij op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag", aldus de coördinator van Malkander, Katja Bensalem. 

In 2019 is Bello, vernoemd naar het oude treintje, door de welzijnsorganisatie nieuw leven ingeblazen. Het bleek namelijk dat mensen uit Bennekom kampten met vervoersproblemen van deur tot deur en eenzaamheid. 

CHAUFFEURS Bello wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs uit Bennekom. ,,De chauffeurs die weer gaan starten, geven aan het gemist te hebben. Zij zijn blij voor de klanten, omdat zij er hierdoor weer gemakkelijker even op uit kunnen om bijvoorbeeld boodschappen te doen”, aldus Bensalem. 

PLEXIGLAS Bello hanteert dezelfde regels als in het openbaar vervoer, met een aantal kleine aanpassingen. Het voertuig is nu voorzien van een plexiglas afscherming tussen passagier en de bestuurder. Een echtpaar mag samen reizen, maar verder wordt er slechts één passagier tegelijkertijd vervoerd. Deze neem plaats rechtsachter de chauffeur.

MONDKAPJE De bestuurders brengen boodschappen niet meer naar binnen en helpen de passagiers voorlopig niet met instappen, vanwege de anderhalve meter afstand die gehouden moet worden. Daarnaast moeten zowel de chauffeur als de passagier een mondkapje dragen.

Het reserveren van Bello kan via 06-13002763 tussen 10.00 en 13.00 uur. Een rit kost 1,25 euro. De strippenkaart, die verkrijgbaar is bij De Broek-Akker, is nog gewoon geldig. Meer informatie is te vinden op de website van Malkander.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie