Afbeelding
Melvin Taribuka

KNVB komt met positief nieuws over officiële wedstrijden

7 juni 2020 om 14:19 Voetbal

EDE De KNVB heeft goede hoop dat de amateurvoetballers op tijd aan het nieuwe seizoen kunnen én mogen beginnen. De competities uit de tweede en derde divisie zullen echter wél later dan gepland starten.

In een nieuwsbrief van de voetbalbond, geschreven door directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee, staat te lezen dat de competitie gewoon lijkt te beginnen zoals vooraf werd gedacht. ,,Op basis van de huidige beperkingen (vanaf 1 september spelen van officiële wedstrijden) verwachten we op dit moment dat de competities gewoon starten volgens de speeldagenkalender. Enige uitzondering hierop vormt de start van de competitie voor de tweede en derde divisie bij de mannen.’’

BEKER Over de bekerwedstrijden, die vaak gespeeld worden voor de start van de competitie, is nog wat onduidelijkheid. ,,Dit hangt mede af van de mogelijke verdere versoepelingen. Hierover nemen we later een definitief besluit.’’

PUBLIEK De competities van de eerste tot en met de vierde klasse starten op zaterdag 19 september. De hoofdklasse staat gepland op 29 augustus. Het is nog onbekend of bij deze wedstrijden publiek aanwezig mag zijn. Daarover moet vanuit de overheid nog duidelijkheid komen. ,,Vooralsnog luidt de maatregel dat wedstrijden gespeeld moeten worden zonder publiek, maar dit staat lijnrecht tegenover de versoepeling dat er wel groepen (georganiseerde samenkomsten) van 100 mensen per 1 juli zijn toegestaan.”

OEFENWEDSTRIJDEN De voetbalbond hoopt dat het eerder dan 1 september is toegestaan voor alle leeftijdscategorieën om weer met contact te mogen trainen en dat er zodoende ook weer (oefen)wedstrijden georganiseerd kunnen worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie