Afbeelding
Starlet

Alleen bloedprikken op afspraak in Ziekenhuis Gelderse Vallei

8 juni 2020 om 08:41 Zorg Coronavirus

EDE Nu de reguliere zorg ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei weer stap voor stap wordt hervat, worden er verschillende maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Eén van deze maatregelen is dat er voor bloedprikken een afspraak moet worden gemaakt. ,,Op deze manier kunnen we de toestroom van patiënten beter organiseren in het anderhalve meter ziekenhuis."

Het maken van een afspraak voor bloedafname is belangrijk om de patiëntenstroom onder controle te houden. Patiënten kunnen met een verwijzing van de huisarts een afspraak maken voor bloedprikken via het patiëntenportaal MijnZGV, het online contactformulier of via de patiëntenservice (tel. 0318-434345). 

Over het algemeen wordt er in de ochtend vaker naar het ziekenhuis gebeld dan in de middag. Met name maandagochtend is een druk tijdstip. Een rustiger moment om te bellen is tussen 11.30 en 13.00 uur of later in de middag, uiterlijk tot 17.00 uur. Om de drukte bij patiëntenservice te voorkomen, is het verzoek om zoveel mogelijk online de afspraak te plannen. ,,Alleen bij een spoed doorverwijzing van de huisarts is het mogelijk om op de hoofdlocatie in Ede zonder afspraak bloed te komen prikken. Patiënten horen van hun huisarts wanneer dit aan de orde is."

Inleveren van lichaamsmateriaal kan in Ede, Barneveld en Veenendaal zonder afspraak. Hiervoor geldt dat dit in Barneveld en Veenendaal alleen kan door personen zonder klachten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie