,,We doen ons best om Ede Centrum mooi te maken en te houden''
,,We doen ons best om Ede Centrum mooi te maken en te houden'' Ted Walker

Vernielingen in Ede Centrum: 'Denk eens na over wat je doet'

8 juni 2020 om 10:08 Winkels

EDE Zondagmiddag pleegden enkele jongeren vernielingen bij een filiaal van Bakker Bart in Ede Centrum. Eigenaar Ronald van Kolthoorn is het zat. ,,Er worden de laatste tijd vaker vernielingen gepleegd, het moet maar eens klaar zijn. Er zijn duidelijke beelden van de jongeren die er voor mijn zaak een zooitje van hebben gemaakt. Ze kunnen zich bij mij melden, en anders doe ik aangifte van vernieling."

Ted Walker

Volgens Kolthoorn was het een grote troep toen hij zondag aan het eind van de dag bij zijn winkel in de Grotestraat aankwam. ,,Het lag bezaaid met blikjes, plastic, eten, en ze hadden een pallet compleet vernield. Van de parasols die bij mij voor de deur staan, hadden ze de hoezen verwijderd. Gelukkig hebben ze daar nu verder niks mee gedaan. Maar wat is het volgende?'' vraagt de jonge ondernemer zich hardop af.

Een week geleden was het ook raak in het Edese winkelhart. Toen werd een ton met daarop een bloempot omver getrapt bij lunchroom 'Bij de Toren, Eten en Drinken'. Eigenaar Arno Kleijer was ontdaan. ,,Ik kreeg een appje van de buurvrouw. Geen fijne start, de eerste dag dat je na een crisis weer open mag. Wat er door me heen ging? Boosheid, frustratie maar ook een zucht van vermoeidheid. Wij doen ons best om Ede Centrum mooi te maken en te houden. Dat kost, zeker in de afgelopen periode, ontzettend veel energie. Dit kun je er dan eigenlijk niet bij hebben. Het lijkt erop dat ze het op de horeca gemunt hadden. Bij Oscar werd een tafel op z'n kop gezet en Catcher en het Edes Proeflokaal hebben recent ook bezoek gehad. Wat ik wil zeggen tegen de mensen die dit hebben gedaan? Denk eens na over wat je doet!'', zo reageert Arno Kleijer maandagochtend vroeg.

BRON VIDEO: Bakker Bart Ede Centrum.

Bij lunchroom 'Bij de Toren, Eten en Drinken', werd een ton met een bloempot daarop omver geschopt.
,,We doen ons best om Ede Centrum mooi te maken en te houden''
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie