Martin van Eck in het vertrouwde blauw van tweede divisionist GVVV.
Martin van Eck in het vertrouwde blauw van tweede divisionist GVVV. GVVV

Na bijna 250 wedstrijden neemt Lunteraan Van Eck afscheid van GVVV

9 juni 2020 om 07:30 Voetbal

LUNTEREN Na bijna 250 wedstrijden voor amateurgrootmacht GVVV neemt Lunteraan Martin van Eck (32) afscheid van de Veenendalers. De aanvaller heeft na veel blessureleed voor zichzelf gekozen en doet een stapje terug. 

In de zomer van 2010 liet Martin van Eck voetbalvereniging Bennekom achter zich en ging hij voor GVVV spelen. Een locatie die in het gezin Van Eck niet onbekend was, aangezien ook vader Peter van Eck in de hoofdmacht van GVVV speelde. Tijdens zijn lange loopbaan bij GVVV speelde Martin van Eck bijna 250 officiële wedstrijden, maar moest hij de laatste seizoenen wegens een kwetsuur aan zijn knie vaak noodgedwongen toekijken.

Juist toen de rechtsbuiten op de weg terug leek, hij trainde aan het begin van dit kalenderjaar weer volop mee en maakte wedstrijdminuten in het tweede elftal, gooide het coronavirus roet in het eten en moest een comeback in de hoofdmacht noodgedwongen uitgesteld worden.

BESTE KEUZE ,,Ik had graag na zo’n lange revalidatie nog mijn comeback willen maken. Echter, door het abrupte einde van de competitie was dit niet meer mogelijk. Op zo’n manier wil je eigenlijk niet afscheid nemen, maar met het oog op de toekomst lijkt mij dit de beste keuze. Ik kan terugkijken op een prachtige tijd bij GVVV”, aldus Van Eck op de website van GVVV.

Na een jaar revalideren wil hij komend seizoen wel weer gaan voetballen. ,,Om nog op het niveau van de tweede divisie mee te kunnen, moet ik alles kunnen geven", aldus Van Eck. ,,Dan moet ik er vier keer in de week volledig kunnen staan.” Na de blessure aan zijn knie lijkt het de 32-jarige voetballer qua belasting daarom verstandiger om dit op een lager niveau te gaan ondervinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie