Afbeelding
PR BIT.NL

BIT.NL hoopt snel weer op te starten

10 juni 2020 om 10:01 Tafeltennis

EDE Het clublokaal bij tafeltennisvereniging TTV BIT.NL mag waarschijnlijk per 1 juli weer open. Eerder werd nog verwacht dat dit 1 september zou zijn.

Eip Janssen

,,Momenteel wordt er achter de schermen druk gewerkt hoe straks het protocol na 1 juli eruit komt te zien als er weer toestemming gaat komen om veilig te kunnen tafeltennissen in onze speelzaal. De NTTB werkt momenteel samen met NOC/NSF specifiek aan een protocol voor tafeltennis, hier is het nog even op wachten, hierna zullen wij ons eigen TTV BIT protocol hierop af stemmen. Maar tafeltennissen zal voorlopig niet hetzelfde zijn als voorheen. Daar zullen we niet alleen rekening mee moeten houden maar ook aan wennen”, laat voorzitter Wim van Ooijen de leden weten.

Vermoedelijk wordt in de laatste week van juni het sein vanuit de overheid pas op groen gezet.

VOORUITBLIK Het siert het bestuur van TTV BIT.NL dat zij niet afwachten. Maar ook vast een vooruitziende blik tonen.

,,Om iedereen de mogelijkheid te geven om op veilige 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen spelen, en rekening houdend met een maximum leden in de zaal, zul je waarschijnlijk moeten inschrijven om eens per week te kunnen spelen. De landelijke tafeltennisbond (NTTB) werkt op dit moment aan de digitale ondersteuning hiervan hoe je straks kan inschrijven om zeker te zijn van spelen.”

De Edese tafeltennisclub heeft zich beraden hoe de zaalopening en hervatten van het populaire tafeltennis aan te pakken. In de afgelopen maanden was spelen in de eigen hal onmogelijk.

,,Je wilt je leden zodra dit kan toch wat bieden. Ze zijn heel solidair gebleven. Leden zeggen slechts in een enkel geval het lidmaatschap op. Maar de vraag is zelfs of dat komt door de corona.“

TIJDSLOT TTV BIT.NL gaat werken met twee tijdsloten van 5 kwartier per avond/of per dagdeel. In die vijfenzeventig minuten kan men 65 minuten tafeltennissen en de resterende 10 minuten worden gebruikt om de tafel, ballen. weer netjes en schoon achter te laten voor de volgende groep.

,,Nadat men getraind heeft, mag nog een uur gebruik worden gemaakt van de bar (en of bij de tafeltjes in het middenstuk) om in een 1,5 meter setting bij te kletsen en een drankje te nuttigen. Met deze indeling van verschillende avonden en/of dagdelen willen we ieder lid de mogelijkheid geven om te kunnen spelen, aangezien we maar acht speeltafels kunnen opstellen”, gaat Van Ooijen verder.

De tafeltennisclubleden waarderen dat er al een aantal zaken goed zijn geregeld. Sommige voorbereidingen zijn al zichtbaar in de aangepaste zaal.

,,Natuurlijk moet er nog veel worden gedaan om alles in goede banen te kunnen leiden. Maar zodra de definitieve protocollen beschikbaar zijn gaan we de voorbereidingen afronden. Ik hoop dat elk senioren lid dan weer een ‘balletje’ kan en wil slaan”, besluit de voorzitter.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie