Archiefbeeld
Archiefbeeld Robin Hazeleger

Maatregelen tegen kraak op voormalig campingterrein De Braamhorst

9 juni 2020 om 18:00 Politiek

EDE De gemeente Ede gaat maatregelen treffen om het kraken op het terrein De Braamhorst aan de Zonneoordlaan tegen te gaan.

Jan de Boer

Op 4 december 2019 en 26 september 2019 besloot de rechtbank Gelderland dat het voormalige campingterrein Braamhorst voor één jaar niet gekraakt mocht worden, omdat de gemeente Ede van plan is om het gebied te bestemmen als natuurcompensatiegebied voor het World Food Center. 

Ede kwam indertijd tegemoet aan de wens vanuit de omgeving, stichting Doesburger Eng, dat het terrein moet worden ‘teruggegeven aan de natuur’. Nadat de vestiging van drie azc's in Ede niet doorging, maakte Ede afspraken met de erfpachter, Nederlandse Caravan Club, over de beëindiging van de erfpacht op het terrein De Braamhorst, alwaar een centrum voor 300 asielzoekers moest komen. 

NIET-KRAAKTERMIJN Omdat er veel tijd gemoeid is met de aanvraag van de ontheffing Wet Natuurbescherming, evenals de bestemmingsplanprocedure, zal de niet-kraaktermijn van één jaar volgens de gemeente Ede hoogstwaarschijnlijk overschreden worden. Ondanks dat de gebouwen gesloopt zijn, is de verwachting dat het terrein na het verlopen van de datum van 26 september 2020 weer gekraakt gaat worden. 

,,Daarom zijn wij genoodzaakt om maatregelen te nemen vooruitlopend op een noodzakelijke bestemmingswijziging, zodat het gebied niet opnieuw gekraakt kan worden en de natuurcompensatie voor het World Food Center doorgang kan vinden,” aldus het college.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie