De bewuste Chinook.
De bewuste Chinook. Ted Walker

Chinook maakt voorzorgslanding op Edese Heide

10 juni 2020 om 13:27 Overig

EDE Een Boeing CH-47 Chinook, kortweg Chinook, heeft woensdagmiddag een voorzorgslanding op de Edese Heide gemaakt. Wat er precies aan de hand is, is nog niet bekend. De crew is niet in gevaar geweest. 

Ted Walker 

Dat laat Tweede Luitenant Jeroen Verburg, woordvoerder van de Luchtmacht, weten. Hij vertelt dat er een team onderweg is om te onderzoeken waarom de voorzorgslanding is gemaakt. Dat team zal ook proberen de Chinook weer vliegend te krijgen, zodat deze terug kan keren naar Vliegbasis Gilze Rijen. 

,,De vraag is alleen of dat lukt'', geeft Verburg aan. Kan de machine niet meer vliegen, dan zijn er twee opties, legt hij uit. ,,Dan gaat de helicopter over de weg terug naar Gilze Rijen, of we moeten de helicopter ter plaatse gaan herstellen." In dat geval gebeurt er hetzelfde als ongeveer twee jaar geleden, toen een andere helikopter van Defensie, een Apache, een voorzorgslanding maakte op de Edese Heide. Er kwam toen een bewakingseenheid om het toestel ruim twee dagen te bewaken.  

Ook nu is dat het geval. De Marechaussee is met meerdere eenheden ter plaatse om de Chinook te beschermen. Mocht de helicopter langer blijven staan, dan komt de Luchtmacht met een eigen beveiligingsteam. 

DROPPINGEN De afgelopen week is Defensie veel aanwezig om te oefenen boven de Edese Heide. De Chinook was ook bezig met deze oefeningen. Net als gisteren zijn er vandaag verschillende parachutisten gedrukt. 

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie