Afbeelding
Ted Walker

Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Ede

16 juni 2020 om 00:26 Ongeval

EDE Op de kruising tussen de Slotlaan en de Hogerhorst in Ede vond maandagavond een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van het voertuig werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Niemand raakte gewond.

Volgens omstander kwam de auto uit de richting van het centrum over de Slotlaan aangereden. In de bocht die de bestuurder vervolgens maakte om rechtsaf de Hogerhorst op te rijden ging het mis. De bestuurder verloor de macht over het stuur, reed een verkeerslicht omver, waarna hij tot stilstand kwam. 

Ter plaatse gekomen agenten roken een alcohollucht rondom de bestuurder. Een ademtest ter plaatse leverde het vermoeden van rijden onder invloed op, waarop de man werd aangehouden. Onderzoek op het politiebureau moet uitwijzen of hij daadwerkelijk onder invloed van alcohol reed. 

GEEN BRAND Even leek het er voor omstanders op dat de bestelwagen in brand stond. Daarop werd ook de brandweer van de Stadspoort naar het incident gedirigeerd. Maar de vermeende rook bleek uiteindelijk damp van koelvloeistof. De auto liep grote schade op en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie