Joanne van den Berg (l) en Mieke Threels zijn samen een praktijk begonnen en bieden orthomoleculaire therapie.
Joanne van den Berg (l) en Mieke Threels zijn samen een praktijk begonnen en bieden orthomoleculaire therapie. Ted Walker
Advertorial

'Balans in het lichaam terugbrengen'

17 juni 2020 om 14:14 Zakelijk

EDE Orthomoleculaire therapie. Het is een mond vol en klinkt in het eerste moment wellicht als ‘hocus pocus’. Maar dat is het niet. Het is een vorm van therapie die er naar streeft om een lichamelijke of geestelijke klacht te behandelen met stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Het is dan ook niet voor niets dat ‘orthos’ Grieks is voor: juist, recht of gezond.

Ted Walker

Mieke Threels en Joanne van den Berg zijn twee jonge, ambitieuze vrouwen die onlangs hun opleiding orthomoleculaire geneeskunde met goed gevolg afrondden. Met dat diploma op zak én de nodige ervaring als productadviseur/ therapeut bij online drogist Gezondheid aan huis starten zij hun eigen praktijk onder de naam ‘Revival’ aan de Lorentzstraat 4a in Ede.

DIEPERE OORZAAK ,,We hebben deze naam gekozen vanwege de betekenis van het woord’’, vertelt Joanne. ,,Revival staat voor herstel, opleven. En dat is het doel van de therapie die Mieke en ik geven. Binnen de orthomoleculaire therapie gaan we er vanuit dat een klacht, of dat nou lichamelijk of geestelijk is, een diepere oorzaak heeft. Je zou kunnen zeggen dat er iets mis is gegaan tussen wat iemand gedaan heeft of heeft meegemaakt en zijn of haar lichaam en geest. Simpel gezegd: als je niet voldoende brandstof of de verkeerde soort in een motor hebt gebruikt, dan heeft dat vroeg of laat gevolgen die je zult merken. In het menselijk lichaam werkt het niet anders.’’

PUZZEL De orthomoleculaire therapie kijkt dan ook naar het geheel van de mens, op zoek naar een ‘mismatch’ tussen bijvoorbeeld huidige leefstijl of -omstandigheden of een opgelopen trauma in het verleden van de cliënt. ,,Alles kan van belang zijn om te achterhalen waarom het lichaam een symptoom aangeeft'', zegt Mieke. ,,Heeft iemand wel of geen borstvoeding gehad, hoe was de sfeer in het gezin maar ook: wat eet iemand, op welke tijden enzovoort. Stukje bij beetje leggen we de puzzel en ontstaat er een een compleet beeld waarbij duidelijk wordt welk stukje, of stukjes, er ontbreken om de puzzel compleet te maken."

,,Oplossingen die we dan bieden, kunnen gelegen zijn in aanpassingen in bijvoorbeeld de levensstijl of voeding, maar het adviseren van supplementen ligt ook binnen de mogelijkheden om de balans in het lichaam terug te brengen zodat het kan functioneren zoals het behoort. Wij helpen mensen graag op weg naar een leven en lichaam dat in balans is’’, aldus Threels en Van den Berg tot besluit.

Kijk voor openingstijden en contactgegevens op revival.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie