Afbeelding
Foto door form PxHere

Mobiele airco's steeds populairder

16 juni 2020 om 12:48 Partnercontent

Een mobiele of een draagbare airco heeft precies dezelfde werking als een normale vaste airco. Net als elke airco zuigt hij de warme lucht op uit zijn omgeving. Deze lucht wordt middels een warmtewisselaar verdeeld in warme en koude lucht.

De koude lucht wordt in de kamer geblazen, terwijl de warme lucht naar buiten geleid wordt. Dit proces verschil per mobiele airco.

Verschillende soorten

Denk je erover na om een mobiele airco te kopen? Doe eerst onderzoek naar de verschillende soorten mobiele airco’s die op de markt zijn. Welke past bij jouw behoeftes en levensstijl. De mobiele airco’s zijn te verkrijgen in onder andere de mobiele airco zonder buitenunit. En mobiele airco met buitenunit, ook bekend als het split systeem model.

Monoblock airco

De monoblock airco bestaat uit slechts een unit, welke voor zowel de aan- als afvoering van de lucht zorgt. Aan de achterkant van deze airco wordt een vaste of flexibele afvoerbuis bevestigd. Dit maakt het mogelijk dat de warme lucht afgevoerd kan worden.

Bij een mobiele airco is het niet echt nodig om voor de afvoer buis een gat in de muur te boren. Je kunt in die geval gewoon d raam open laten staan, zodat de afvoerbuis erdoor kan. Je kunt hiervoor speciale koppelstukken kopen die gebruikt kunnen worden bij diverse ramen. Zo vermijd je muskieten en andere insecten in je kamer kunnen komen.

Split systeem

Bij een split systeem model, bestaat de airco installatie uit twee units. De buitenunit wordt gebruikt om de warme lucht naar buiten af te voeren, terwijl de binnen unit de ruimte koel maakt. Bij deze airco’s is het niet nodig om een afvoerbuis aan te schaffen. Je zult wel een koelleiding moeten plaatsen.

Waarom een mobiele airco?

Je kunt eerder voor een mobiele airco kiezen, omdat deze makkelijk verplaatsbaar en veel goedkoper is. Het enige nadeel is dat ze enkele grenzen hebben op het koelvermogen gebied. Heb jij dus een grotere ruimte die gekoeld moet worden, dan is de mobiele airco niet geschikt.

De mobiele airco is erg makkelijk te verplaatsen, hij kan makkelijk en snel verplaatst worden naar verschillende ruimtes in huis.

Met de mobiele airco bespaar je ook op de installatie kosten. Je kunt dit zelf en snel thuis doen. Sluit de airco aan op het stroomnetwerk, creëer een opening, zodat de afvoerslang en het apparaat klaar voor gebruik zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie