Afbeelding
Ted Walker

Café De Compaen komende week open

19 juni 2020 om 14:59 Corona

EDE Café De Compaen gaat vanaf volgende week alsnog open. Dat laat het café weten via haar sociale media. Vanaf maandag 22 juni zijn gasten weer welkom in het café, al zullen vaste bezoekers op de vrijdag- en zaterdagavond nog wat langer moeten wachten.

Ruim twee weken geleden mocht de horeca weer open en ook op het Edese Museumplein gingen de meeste horeca weer open. Maar het was voor velen wikken en wegen. Café-eigenaren willen niets liever dan de deuren opengooien en klanten verwelkomen. Tegelijkertijd weten ze dat sommige klanten moeite hebben om zich aan de coronaregels te houden. 

Reden voor eigenaar Mark Andeweg van De Compaen om de deuren toen nog even gesloten te houden. ,,Heel erg jammer natuurlijk, maar het is niet te doen", zei Andeweg vorige week tegen Ede Stad. ,,We hebben niet heel veel vierkante meters en we hebben alles zitten berekenen, maar het kan niet. Garanderen van de veiligheid, ook voor de medewerkers, is niet mogelijk. Dan houdt het voor ons op." 

Aan die lange sluiting komt nu snel een einde, maandag 22 juni gaat het café aan de Nieuwe Stationsstraat 31 weer open. ,,Wij hebben goed kunnen nadenken over de situatie en wij zien in dat gezelligheid natuurlijk erg belangrijk is in de kroeg, maar dat de 1,5 meter afstand hierbij lastig te bewaken is. Hierom hebben wij besloten de vrijdag- en zaterdagavonden nog even niet open te gaan. Op deze dagen zullen wij tot 20.00 open zijn. Voor alle overige dagen gelden de reguliere openingstijden. Wij volgen daarbij natuurlijke alle richtlijnen en kijken er naar uit onze gasten weer met enthousiasme te mogen ontvangen!"

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie