Afbeelding
Ted Walker

Aanhouding na eenzijdig ongeval De Klomp

21 juni 2020 om 08:26 Ongeval

DE KLOMP Bij een eenzijdig ongeval op de N224 in De Klomp is zondagmorgen een auto in een droge sloot beland. De politie vermoedde dat er drank in het spel was. Beide inzittenden, een man en een vrouw, kregen een blaastest. Uiteindelijk werd de man, mede door zijn agressieve gedrag, aangehouden.

Een wijkagent plaatste zondag op Instagram bovendien een melding dat zaterdag- op zondagnacht 'maar liefst' vier bestuurders van de weg werden gehaald die onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden, waarvan twee bestuurders in Harskamp werden ‘gepakt’.
,,En er was niet eens sprake van een georganiseerde controle. Deze twee bestuurders kwamen uit Harskamp en waren twintigers. Van e´e´n van de bestuurders werd – vanwege de hoeveelheid genuttigde alcohol (705 ugl = microgram per liter) – zijn rijbewijs afgepakt. De andere bestuurder zat ook ver boven de toegestane grens (88 ugl beginnend bestuurder en 220 ugl gevorderd bestuurder), namelijk op 520 ugl. Tegen beide bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt. Beide bestuurders vonden het trouwens ook nog nodig om er vandoor te gaan; niet slim! Ze konden dus worden ‘ingerekend’."






View this post on Instagram









Onlangs plaatste ik een bericht op Instagram m.b.t. de vele aanrijdingen van de afgelopen tijd, waarbij meerdere malen sprake bleek te zijn van (zwaar) letsel. Bij een aantal van deze aanrijdingen bleek het alcoholgebruik e´e´n van de boosdoeners te zijn. In deze ‘post’ deed ik een beroep op uw/je gezonde verstand e´n verantwoordelijkheidsgevoel… Afgelopen nacht hebben collega’s binnen de grenzen van de gemeente Ede maar liefst vier bestuurders van de weg gehaald die onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden, waarvan twee bestuurders in #Harskamp werden ‘gepakt’. En er was niet eens sprake van een georganiseerde controle. Beide bestuurders kwamen (ook nog eens) uit Harskamp, en waren twintigers. Van e´e´n van de bestuurders werd – vanwege de hoeveelheid genuttigde alcohol (705 ugl = microgram per liter) – zijn rijbewijs afgepakt. De andere bestuurder zat ook ver boven de toegestane grens (88 ugl beginnend bestuurder en 220 ugl gevorderd bestuurder), namelijk op 520 ugl. Tegen beide bestuurders wordt een proces-verbaal opgemaakt. Beide bestuurders vonden het trouwens ook nog nodig om er vandoor te gaan; niet slim! Ze konden dus worden ‘ingerekend’. Hoe vaak moeten we het nog zeggen? Stap niet achter het stuur als je alcohol hebt genuttigd! Alcohol en verkeer gaan niet samen! Of is een van uw/je familieleden de volgende waar we slecht nieuws moeten brengen? Laat het toch niet zover komen! #alcoholenverkeergaannietsamen #politie #bob #ede #harskamp

A post shared by  Wijkagent Andries (@wijkagent_ede_buitengebied) on

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie