Afbeelding
Ted Walker

Honkballers Moorfielders gaan weer spelen

28 juni 2020 om 20:24 Honkbal

EDE De overheid heeft woensdagavond (24 juni) een persconferentie gegeven waarin een verdere versoepeling van de coronamaatregelen is aangekondigd.

Eip Janssen

De landelijke honkbalbond (KNBSB) is heel blij met deze versoepelingen, want dat betekent dat we vanaf 1 juli weer wedstrijden mogen spelen en de competitie kunnen starten.

De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan de protocollen voor honkbal en softbal op basis van versoepelingen die wij aan NOC*NSF en de overheid voorgesteld hebben en die nu door de overheid doorgevoerd zijn. Deze protocollen delen wij morgen (donderdag 25 juni) met onze verenigingen en de leden.

COMPETITIE Betreffende competities en de mogelijke wijzigingen in het competitieschema communiceren wij komende woensdag 1 juli meer.

Moorfielders, de Edese honkballers uitkomende in de derde divisie, wacht met enige spanning welke wedstrijd wordt gepland.

,,Ik heb begrepen dat er gewerkt wordt aan een nieuw speelschema. In principe stond voor komende zondag 5 juli een thuiswedstrijd gepland tegen WSB 2 uit Apeldoorn. Op 12 juli zou in Deventer honkbalclub Eagles bezocht. Of dit zo blijft is nog ongewis”, legt Moorfielders aanvoerder Max Verkleij uit.

Hij vervolgt: We zijn er klaar voor. Sinds de eerste versoepelingen van de corona maatregelen hebben we de hele maand juni twee keer per week getraind. Honkbal is een sport die ook in coronatijd prima kan worden beoefend. Ik hoop dat de bond beslist dat Moorfielders komende zondag inderdaad thuis speelt. Niet alleen de selectie maar hopelijk zijn ook de toeschouwers toe aan een echte sportwedstrijd. het zal voro alle zowel in het veld als aan de lijn even wennen zijn”, besluit de Moorfielders aanvoerder.

Zo gauw duidelijk is tegen wie Moorfielders gaat spelen en waar zal op deze site daarvan melding worden gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie