Afbeelding
BDUmedia

Jachthuis Sint Hubertus en camping Hoge Veluwe gaan weer open

25 juni 2020 om 15:27 Corona

OTTERLO Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is vanaf woensdag 1 juli weer geopend voor rondleidingen. Ook de camping van het park gaat 1 juli open, daarnaast is het weer mogelijk om deel te nemen aan verschillende kleinschalige activiteiten. 

Gedurende de coronacrisis is het motto van De Hoge Veluwe: ruimte, veiligheid en genieten. Met ruim 5.400 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en open vlaktes is er binnen het Park voldoende ruimte om de 'coronameters' in acht te kunnen nemen. Het park zorgt op grond van een strak coronaprotocol voor een veilige omgeving om in te recreëren. 

Tijdens de coronacrisis was het park genoodzaakt om de deuren van het jachthuis te sluiten. Inmiddels is het weer mogelijk om, met inachtname van de coronamaatregelen, rondleidingen te houden in dit gebouw. In 2020 is het honderd jaar geleden dat de bouw van het voormalige buitenverblijf van Anton en Hélène Kröller-Müller werd voltooid. Waar architect Berlage doorgaans van opdrachtgevers enkel de opdracht kreeg voor het ontwerpen van een gebouw, ontwierp hij in het geval van het jachthuis ook het complete interieur, tot zelfs het bestek aan toe. Ook ontwierp hij de omliggende tuinen en de vijver; het jachthuis werd daarmee een zogenaamd ‘Gesamtkunstwerk’. De theekoepel bij het jachthuis, sinds 2007 ingericht als kiosk, is deze zomer dagelijks geopend. 

KAMPEREN Kampeerders zijn weer van harte welkom op De Hoge Veluwe, vanaf 1 juli is de camping volledig geopend. Er is voldoende ruimte om in alle rust te genieten van de natuur. De camping is te bereiken vanaf ingang Hoenderloo. 

Het activiteitenprogramma wordt langzaam weer opgestart. Zo is het vanaf 1 juli onder meer weer mogelijk om met kleine groepen wandelingen met natuurgidsen te ondernemen. Onder andere 'Hoge Veluwe en WOII' en 'De Droom van Hélène' langs de graven van het echtpaar Kröller-Müller worden weer gehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie