Wageningse Bovenpolder
Wageningse Bovenpolder Scilla Köhlinger

Natuurbingo, een kinderactiviteit in de uiterwaarden

25 juni 2020 om 22:12 Natuur en milieu Deel je nieuws

Zondag 5 juli 2020 10:00 Bovenste polder Wageningen.

Op het IVN Ede programma stonden tot nu toe niet veel kinderactiviteiten. Wij, Anne Dijkzeul en Scilla Köhlinger willen daar verandering in brengen met zes IVN-activiteiten in 2020.

Het is juist heel belangrijk dat kinderen meer naar buiten gaan. Als kinderen van de natuur gaan houden is de kans groot dat dit ook zo blijft in hun volwassen leven.

Bijzondere bomen, insecten en dieren zullen ook in de toekomst de bescherming van mensen die van de natuur hebben leren houden goed kunnen gebruiken. Kinderen genieten wel op een andere manier als volwassenen van het buiten zijn. De meeste kinderen willen geen wandeling maken en verhalen horen over alles wat er te zien is. Ze willen geen kijknatuur, maar beleefnatuur. Anne en Scilla bieden de kinderen allerlei spelletjes en activiteiten in de bossen rond Ede aan vanuit natuur thema’s. Tijdens het spel of de activiteit worden bijzondere ontdekkingen gedaan waar de begeleiding van de activiteit veel over kan vertellen.
Wij hebben veel ervaring met het werken met kinderen in de natuur.

Door de corona lockdown hebben we helaas enkele kinderactiviteiten niet door kunnen laten gaan. Nu willen we weer verder gaan, maar we houden ons aan alle coronaregels.

 

Tijdens de kinderactiviteit van 5 juli willen we de uiterwaarden in Wageningen gaan verkennen doormiddel van spelletjes, natuurbingo en verhalen. Tijdens deze activiteit kunnen ouders even zonder kinderen een wandeling maken door de uiterwaarden of genieten van het mooie uitzicht vanaf dit gebied over de Nederrijn. Na twee uur worden de kinderen dan weer opgehaald..

 

Kinderen die het leuk vinden om mee te doen kunnen zich opgeven

(Opgave en info per mail: denatuuronderzoekers.ivnede@gmail.com; Na opgave volgt

info over o.a. het precieze verzamelpunt/ locatie.)

Omgeving Bovenste polder Wageningen voor kinderen van 8 -12 jaar, 12 kinderen maximaal. Geen honden Duur 2 uur. Al uw vragen over deze activiteit kunt u stellen per mail.

Scilla Köhlinger en Anne Dijkzeul

aan de rivieroever
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie