Afbeelding
Politie

Drankrijder op de vlucht, tweede beschonken bestuurder rijdt verder

29 juni 2020 om 06:48 Misdaad

EDE Edese politieagenten zagen zondagnacht een drankrijder wegrennen en terwijl ze hem achterna zaten, heeft een andere beschonken bestuurder - met ingevorderd rijbewijs - de auto vervolgens verplaatst. Toen ook hij werd gearresteerd, moesten de agenten het vervolgens verbaal ontgelden.

De agenten wilden zaterdag- op zondagnacht een automobilist staande houden die van het Kuiperplein af kwam rijden. ,,Uit ervaring weten wij dat veel bestuurders een glaasje op hebben." Zij wilden het voertuig stopzetten op de Leendert Tulplaan, maar toen de bestuurder het voertuig had stilgezet, gooide hij zijn portier open en rende er vervolgens vandoor. Hierop is één agent achter de bestuurder aangerend. De andere agent is met het dienstvoertuig gekeerd en de Leendert Tulplaan via de andere zijde ingereden. 

VERSTOPT De agent die achter de bestuurder aan rende, zag dat deze de hoek om rende en op het moment dat de collega zelf de hoek om gelopen was, bleek de bestuurder uit het zicht verdwenen. ,,Gezien de korte tijd die daar tussen heeft gezeten, wist de collega dat de bestuurder verstopt moest zitten. De collega die met het dienstvoertuig was omgereden, sloot weer bij zijn collega aan." Op dat moment zagen zij de bestuurder verstopt zitten achter een geparkeerd voertuig. Hierop konden ze de man alsnog staande houden. 

VOERTUIG VERDWENEN De bestuurder kon zich niet identificeren, waarop hij is aangehouden. De agenten roken een alcohollucht en hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed heeft gereden. Uit het daarop volgend onderzoek bleek dit ook het geval. Het voertuig was ondertussen verdwenen. De agenten gaven het kenteken door aan de eenheden die in de omgeving rond reden. Deze troffen het voertuig vervolgens een paar straten verderop aan. 

BELEDIGING De persoon die op dat moment achter het stuur zat, bleek eveneens te rijden onder invloed. Uit onderzoek bleek dat deze bestuurder ook reed met een ingevorderd rijbewijs. De aangehouden bestuurder vond het daarop nodig de agenten te beledigen. Beide bestuurders zijn overgebracht naar het bureau waar ze een verklaring mochten afleggen voor de gepleegde strafbare feiten. De belediging van de collega’s is zondag door de recherche afgehandeld. Beide verdachten krijgen van justitie te horen wat hun straf wordt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie