Afbeelding
Arjan van Bruggen

Burgemeester steekt Edese horeca hart onder de riem

30 juni 2020 om 12:50 Corona Coronavirus

EDE Burgemeester René Verhulst heeft een brief geschreven aan Edese horecaondernemers. In de brief geeft hij de hen onder meer een compliment voor het hanteren van de richtlijnen. ,,De gasten zullen meestal niet vragen hoe het met u gaat. Ik wil u wel het beste wensen in de lastige tijd die we achter de rug hebben en die hopelijk de komende maanden steeds minder lastig wordt", schrijft Verhulst.

De horeca is nu bijna een maand weer open. ,,Je wilt je schade inlopen, maar dan zijn er nog beperkingen. En de druk van de klanten kan groot zijn", erkent de burgemeester. ,,Het is geen pretje te vragen of je potentiële klant ziek is, of om iemand naar een tafel te verwijzen waar hij of zij eigenlijk niet blij mee is. En dan vergeet ik nog dat er ook een grote groep is die de maatregelen onzin vindt. Geen dankbare taak om daar op te reageren."

MOOIE ZOMER Verhulst schrijft verder in zijn brief dat hij hoopt op een mooie zomer, waarin mensen veel buiten kunnen zijn en zitten. ,,Tegelijkertijd is het menselijk te vergeten of te verdringen dat het coronavirus nog steeds een aanzienlijk risico vormt. We zien de voorbeelden van uitbraken dagelijks om ons heen. Toch heb ik geen sombere boodschap, we zijn met z’n allen een heel eind gekomen in het bedwingen van het virus, als we deze lijn kunnen vasthouden, dus voorzichtig blijven, risico’s niet negeren, dan is en blijft er veel mogelijk, ook in de horecabranche."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie