Afbeelding
Peter Navarro/Climax

Wethouder opent vernieuwde atletiekbaan van Climax

1 juli 2020 om 09:04 Atletiek

EDE Atletiekvereniging Climax heeft een vernieuwde atletiekbaan. Die wordt volgende week, woensdag 8 juli om 18.45 uur, geopend wethouder Peter de Pater.

Na vijf jaar was de toplaag op sportpark De Hoekelumse Eng, de accommodatie van de Edese atletiekvereniging Climax, aan vervanging toe. Begin mei werd gestart met de werkzaamheden en eind mei kon de atletiekbaan weer in gebruik genomen worden. Er is een toplaag aangebracht die twee keer zo lang meegaat: tien jaar in plaats van vijf jaar. 

De werkzaamheden werden uitgevoerd door GCC Sport Surfaces, dat ook de nieuwe toplaag op Papendal verzorgde. Het bedrijf verwijderde eerst voorzichtig de oude toplaag tot op het onderliggende asfalt, waarna laag voor laag de nieuwe afdekking van de baan werd aangebracht. De eerste laag was zwart SBR-rubbergranulaat. Daarna een tweede laag van rode polyurethaanhars om de poriën te sluiten. Vervolgens werd rood EPDM-rubbergranulaat in een vloeibare kunststof laag gestrooid. Deze laag vormt het antislip en elastische loopvlak. En als laatste werd de belijning weer aangebracht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie