Afbeelding
Ted Walker

Honkballers Moorfielders mogen weer beginnen

1 juli 2020 om 14:15 Honkbal

EDE,, De versoepelingen van coronamaatregelen betekenen dat Moorfielders komende zondag weer met de competitie mag beginnen”, opent trainer/coach en aanvoerder Max Verkleij.

Eip Janssen

Dat is voor de Edese honkballers absoluut een meevaller.

,,Aanvankelijk zag het naar uit dat er tot 1 september niet gespeeld zou mogen worden. Dan was bijna een compleet seizoen verloren gegaan. Ik begrijp de besluiten die eerder waren genomen volkomen. Maar als sportman wil je graag de wei in”, lacht Verkleij.

De honkbalbond (KNBSB) heeft het Edese Moorfielders ingedeeld in de derde divisie F. 

De Edenaren komen daarin uit tegen: Almere’90 4, Blue Socks (Veenendaal), Domstad Dodgers 2, Eagles (Deventer), Falcons (Lelystad), Houten Dragons, Nieuwegein Diamonds, WSB 2 (Apeldoorn) en Wyck Lions (Wijk Bij Duurstede).

,,Er is geen promotie en/of degradatie mogelijk. Een volledige competitie afwerken was mede door de onzekere start van de competitie onmogelijk. De bond heeft dat al snel aangegeven. Wel konden we kiezen om zeven of negen inningen te spelen. Ik heb voor het laatste gekozen.”

Moorfielders gaat zondag 5 juli op bezoek bij Almere 4. De week erna (12 juli, red.) komt Wyck Lions op bezoek.

,,De rest van het programma, dus ook de derby tegen Blue Socks, is nog niet bekend. Of de ploeg er klaar voor is? De voorbereiding was natuurlijk anders dan anders. Toch hebben we in juni nadat de maatregelen versoepeld werden snel de training opgepakt. Er is twee keer per week goed getraind. Maar ik ben ook realist. Je moet altijd afwachten of dat naar een goede wedstrijd wordt vertaald. Maar ik heb er best een goed gevoel bij. Het is een jonge groep maar wel gretig”, sluit Max Verkleij af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie