PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Het Taalhuis helpt met lezen en schrijven: 'De stap zetten brengt je verder'

Maatschappelijk
Foto: Barry Wensink
17 jul 2020, 09:00
Trees (rechts) krijgt tekst en uitleg van taalmaatje Nathalie Reesink. Annelies Berk (links), coördinator van Taalhuis Ede, kijkt mee.
Trees (rechts) krijgt tekst en uitleg van taalmaatje Nathalie Reesink. Annelies Berk (links), coördinator van Taalhuis Ede, kijkt mee.
EDE

Het is voor velen vanzelfsprekend: mail versturen, loonstrook digitaal openen en iets bestellen via internet. Toch geven cijfers aan dat 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Meer dan de helft van deze groep is autochtoon en het zijn lang niet altijd ouderen. Het Taalhuis, onder andere in Ede, biedt hulp. ,,Het is lastig om de stap te zetten, maar doe het wel. Het brengt je verder en je bent echt niet de enige."

Deze tip komt van de 62-jarige Trees (,,liever geen achternaam vermelden") uit Ede en zij kan het weten. Samen met haar vrijwillige taalcoach Nathalie Reesink schuift ze aan. Ook Annelies Berk, coördinator van Taalhuis Ede, is van de partij om tekst en uitleg te geven. Sinds vorig jaar oktober kennen Trees en Nathalie elkaar. Eerstgenoemde komt ..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: