Henk Minnen in actie.
Henk Minnen in actie. John Bruininck

Minnen twee keer naar plek in de subtop op Assen

14 juli 2020 om 07:29 Overig

HARSKAMP De Harskampse motorcoureur Henk Minnen heeft in het eerste NK-weekend in de klasse KNMV Open 125CC tweemaal een plaats in de subtop weten te bemachtigen.

Minnen reed zijn rondes afgelopen weekend op het TT-circuit in Assen. Het was een wisselvallig weekend, dat gold ook voor het weer. ,,Zaterdag tijdens de kwalificatie hadden we slechte één droge sessie om een snelle rondetijd neer te zetten. Het lukte me om een zevende plaats neer te zetten'', aldus de Harskamper. Tijdens de laatste kwalificatiesessie op zondagmorgen plaatste Minnen zijn verbeterde motor zelfs op de zesde startplek, op slechts zeven tiende van de tweede plek.

TWEE RACES In Assen reed de coureur twee races. In de eerste race deed hij mee in de strijd om plek twee. ,,Het tempo was erg hoog en ik moest alle zeilen bijzetten. Het resulteerde uiteindelijk in een valpartij. Ik kwam daarna als zevende over de finish'', blikt Minnen terug. In de tweede race was het tempo in de strijd om de tweede plek net iets hoger. Deze keer bleef de Harskamper wel op zijn motor zitten en pakte hij de zesde plaats.

,,De progressie die ik gedurende dit weekend heb gemaakt, daar ben ik zeker tevreden over. Maar we willen vooraan strijden en weten wat we moeten veranderen om weer een stap te maken.'' Komend weekend staat de tweede ronde van het NK op het programma in Veldhoven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie