Mooie auto's bij de coronaproof diploma-uitreiking bij Het Streek Lyceum
Mooie auto's bij de coronaproof diploma-uitreiking bij Het Streek Lyceum Liane Vissers van ‘t Hof

Feestelijke coronaproof diploma-uitreikingen bij CSG Het Streek

14 juli 2020 om 10:40 Onderwijs Deel je nieuws

Een bijzonder schooljaar was het zeker. Voor alle leerlingen maar helemaal voor de examenleerlingen van Scholengemeenschap Het Streek. Abrupt werd hun examenjaar anders. Corona zette een streep door spannende en feestelijke momenten. Geen examenstunt, geen galafeest. Gelukkig wel bijzondere diploma-uitreikingen. Op afstand.

Het Streek Lyceum nodigde de examenleerlingen per klas uit. De traditie om met een mooie auto in feestelijke kleding naar de diploma-uitreiking te komen kon gelukkig doorgaan. Rector Wilfred Nep hield meer toespraken dan andere jaren: “De examenleerlingen kijken het hele jaar uit naar dit feest. Wij vonden het fijn dat we het examenjaar toch nog konden afsluiten op school, dan houd ik graag meer toespraken”. Elke leerling zat samen met zijn of haar ouders/verzorgers aan een eigen tafeltje waar het diploma van te voren was klaargelegd. Door de geldende coronaregels waren andere familieleden er helaas niet bij, maar via de livestream konden ze het goed volgen.

Het Streek College aan de Zandlaan organiseerde per klas een drive-in op de parkeerplaats van de school. Compleet met een oplegger als podium, een DJ en natuurlijk voor elke leerling een speech. De leerlingen kwamen met hun familie naar de drive-in. Met goed zicht vanuit de auto en op veilige afstand van de aanwezigen zagen zij hun zoon, dochter, broer of zus in de versierde oplegger het diploma ondertekenen. Ook hier konden familie en vrienden het spektakel volgen via een livestream.

Bij CSG Het Streek slaagden dit jaar 99% van alle leerlingen.

Coronaproof diploma-uitreiking bij Het Streek Lyceum
Drive-in diplomauitreiking bij  Het Streek College
Drive-in diplomauitreiking bij Het Streek College
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie