Jan en Ellen Beumer delen over de Edesche Boys veel met elkaar.
Jan en Ellen Beumer delen over de Edesche Boys veel met elkaar. Eip Janssen

Edesche Boys vreemde eend in de bijt in vijfde klasse

15 juli 2020 om 14:21 Voetbal

EDE De regionale clubs in de vijfde klasse C van het zondagvoetbal zijn niet blij met de indeling. In deze klasse is ook Edesche Boys ingedeeld.

Eip Janssen

In de regionale pers haalt de voorzitter van SVGG uit Megchelen cynisch uit. ,,Ik denk dat we maar een spelersbus moeten huren. Een ritje naar Edesche Boys is gauw meer dan een uur reizen. Ik denk dat het plezier voor de spelers minder wordt. En dat in de kelderklasse, het laagst mogelijke niveau.”

,,Ook wij waren wat verrast door de indeling. De club had de KNVB gevraagd meer naar de Apeldoornse kant ingedeeld te worden”, reageert Edesche Boys trainer Jan Beumer.

Maar de trainer is ook realistisch. ,,In de eerste plaats vind ik het eigenlijk wel leuk te voetballen tegen clubs die deels of helemaal niet kennen. Natuurlijk zijn het wat verre reizen. Nee, een bus huren zit er bij de Boys niet in”, lacht Beumer. Hij vraagt ook om begrip voor de KNVB-indelers. 

,,De indeling op zondag is een klus op zich. Het aantal vereniging dat nog in de zondagcompetitie uitkomt wordt in deze omgeving steeds minder. Alternatief was misschien geweest de Betuwe of de door ons aangevraagde Apeldoorn en omgeving.”

De trainer begrijpt de onvrede van de collega clubs in de vijfde klasse C slechts ten delen. ,,Heeft deze voorzitter er aan gedacht dat het voor ons twaalf keer behoorlijke afstanden zijn? Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat de Boys de strijd met elke ploeg aangaat. De vereniging zijn bij ons ten alle tijde hartelijk welkom. En wij zullen ze als prima gastheren ontvangen. Alleen de punten moeten wel op het veld verdiend worden. Dan zijn we even geen goede gastheer”, sluit de Edesche Boys trainer gedecideerd af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie