Afbeelding
Instagram Wijkagent Buitengebied

Politie beëindigt uit de hand gelopen feest in De Klomp

19 juli 2020 om 13:46 Overig

DE KLOMP De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een flink uit de hand gelopen verjaardagsfeest beëindigd. Tussen de 130 en 150 jongeren waren op de Griftweg in De Klomp aan het feesten. Volgens organisatoren ter plaatse betrof het aanvankelijk een verjaardagsfeest. Maar dat liep volgens de politie flink uit de hand.

,,Zo’n beetje alle denkbare coronaregels werden met voeten getreden'', schrijft de wijkagent van het buitengebied op zijn Instagram. De jongeren kregen aanvankelijk de tijd en gelegenheid om het terrein op een normale manier te verlaten, maar volgens de wijkagent sloeg de sfeer al snel om. ,,Hierbij werd door de jeugd onder andere één van de politievoertuigen in de brand gestoken'', schrijft de wijkagent verder. ,,Vervolgens werd besloten – mede gezien de overtreding van de noodverordening en het doen stoppen daarvan – om het feest abrupt te beëindigen. Met een groot aantal politiemensen werd het terrein vervolgens ‘leeg geveegd’. Hierbij moest ook geweld worden gebruikt. Er zijn daarbij geen aanhoudingen verricht.''

De wijkagent spreekt zijn zorgen verder uit. ,,Het is werkelijk onbegrijpelijk om te zien dat er op deze manier met de regels omtrent het coronavirus wordt omgegaan. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe er dan vervolgens op de beëindiging van een dergelijk ‘feest’ wordt gereageerd. Mensen, gebruik toch je gezonde verstand! De schade aan het politievoertuig is – door adequaat handelen – beperkt gebleven. Al zal er op z’n minst een achterbumper vervangen moeten worden'', aldus de wijkagent. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie