Afbeelding
Motografie (Mariska Grob)

Tevredenheid overheerst bij Minnen na tweede ronde NK

20 juli 2020 om 06:37 Overig

HARSKAMP De Harskampse motorcoureur Henk Minnen heeft een goed weekend achter de rug op het circuit in Veldhoven. Al vanaf de kwalificatie kan de coureur met de voorste rijders meedoen.

,,Gedurende de kwalificaties kwam ik 0,04 seconden tekort voor de pole position. In race één had ik een matige start en moest ik een opmars starten. Na een aantal ronden lag ik op plek drie. Op weg naar plek twee maakte ik zelf een fout en finishte ik op plek 5. In dat resultaat was ik licht teleurgesteld en ik had me voorgenomen om in de tweede race revanche te nemen'', aldus Minnen.

Die revanche kwam er. Al na drie ronden in race twee nam Minnen de kop over en kon hij een klein gaatje slaan op de nummer twee. Tot driekwart reed hij aan de leiding, totdat Loris Veneman hem passeerde. ,,Helaas kon ik hem niet meer passeren en finishte op de tweede plaats. Het dagtotaal leverde een derde plaats op. Ik ben erg  tevreden over de stappen die we afgelopen week gemaakt hebben. We hebben nog wat werk te doen om hopelijk nog een stap te maken, waardoor we de volgende wedstrijd weer voor de winst kunnen strijden'', aldus de Harskamper.

De volgende wedstrijd staat gepland op 22 en 23 augustus.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie