Afbeelding
Job Oldegbers

Medewerkers Ziekenhuis Gelderse Vallei doen hun verhaal in speciaal boekje

20 juli 2020 om 17:57 Corona Coronavirus

EDE Met het boekje 'Samen voor elkaar' wil Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede een inkijkje geven in de werkelijkheid van de afgelopen periode. Centraal staan 26 medewerkers in verschillende functies, die vertellen over hoe zij het begin van de coronacrisis hebben ervaren. De verhalen laten zien hoe zij samen zaken voor elkaar hebben gekregen die op het eerste oog soms onmogelijk leken, aldus het ziekenhuis.

,,Dit boekje is in de eerste plaats een eerbetoon aan al onze collega’s. Zij hebben in de afgelopen maanden uitzonderlijke prestaties geleverd, zeker bij dit virus met zijn onvoorspelbare verloop", zegt Mirjam van ’t Veld, voorzitter raad van bestuur. ,,Wat ons als raad van bestuur en het stafbestuur in het bijzonder raakte, was hun grote bereidheid om mee te denken en te doen, in samenwerking en samenspel, met flexibiliteit en creativiteit. We zijn ontzettend trots op hen allemaal."

DWARSDOORSNEDE De raad van bestuur en het stafbestuur spraken in de afgelopen maanden met veel medewerkers over hun ervaringen. De verhalen in het boekje zijn hiervan een dwarsdoorsnede. Aan het woord komen onder andere medisch specialisten, schoonmakers, verpleegkundigen, werknemers van de techniek, van infectiepreventie en van medische hulpmiddelen, die vertellen over hun ervaringen tijdens deze crisis. 

TROTS ,,Met dit boekje kunnen onze collega’s ook aan hun families, vrienden en dierbaren laten zien wat we in ons ziekenhuis hebben gedaan en ervaren. Want het is soms best lastig om aan mensen die het hier niet hebben meegemaakt uit te leggen wat deze periode voor ons heeft betekend. Ik hoop dat de collega’s het met dezelfde trots delen als ik dat doe. Want alleen met hun inzet hebben wij dit samen voor elkaar gekregen", aldus van 't Veld.

Het boek is als pdf-bestand te downloaden op de website van het ziekenhuis

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie