Schijt aan corona feestje ook in Ede

22 juli 2020 om 14:57 Opinie Deel je nieuws

Vol ongeloof heb ik de berichtgeving gelezen over een jongerenfeest aan de Griftweg in De Klomp. Een citaat van de wijkagent: ‘Toen de collega’s daar gingen kijken bleek dat een menigte van ongeveer 130-150 jongeren uitbundig aan het feesten was. Zo’n beetje alle denkbare coronaregels werden hierbij met voeten getreden’.

De jongeren mochten vervolgens rustig het terrein verlaten. Maar toen de sfeer omsloeg en ook nog een politiewagen in brand werd gestoken werd het terrein door de politie schoongeveegd. Mijn ongeloof hierover zit hem vooral in het feit dat geen enkele jongere werd aangehouden of bekeurd!

De wijkagent schrijft verder: ‘Het is werkelijk onbegrijpelijk om te zien dat op deze manier met de regels omtrent het coronavirus wordt omgegaan. En dan hebben we het nog niet gehad over hoe er dan op de beëindiging van een dergelijk feest wordt gereageerd. Mensen, gebruik toch je gezonde verstand!’

Wat ik pas écht onbegrijpelijk vind is dat deze idioten hier gewoon mee weg komen!

En wat is de rol van de ouders van deze jongeren in deze?

Het barst de laatste tijd van deze zogenaamde ‘schijt aan corona-feestjes’ waarbij nauwelijks of geen aanhoudingen worden verricht of bekeuringen worden uitgeschreven. De eerste signalen van de zo gevreesde tweede golf dienen zich al aan. Oorzaak: het steeds minder goed naleven van de regels. Regels die tot voor kort, toen deze overwegend wél werden nageleefd,  het virus onder controle kregen. Verontrustend is daarbij dat het nu juist de jongeren zijn die een verhoogde kans op besmetting schijnen te lopen en die dan vervolgens de kwetsbaren onder ons zullen besmetten.

Waar de overheid aan de ene kant alles op alles zet om een tweede golf te voorkomen schiet diezelfde overheid schromelijk tekort op het handhaven van de regels. Op deze manier is het niet de vraag óf er een tweede golf komt maar alleen wannéér die komt!

 

Willem van der Kooij  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie