Natuurcentrum Veluwe bij Zapp op TV
Natuurcentrum Veluwe bij Zapp op TV Natuurcentrum Veluwe

Natuurcentrum Veluwe bij Zapp Your Planet: Flower Power op TV

28 juli 2020 om 19:21 Natuur en milieu Deel je nieuws

Op woensdag 15 juli werd Natuurcentrum Veluwe overvallen door een cameraploeg van het televisieprogramma Zapp Your Planet: Flower Power. Dit tv-programma komt in actie voor de bijen. Het wil het hele land weer in bloei zetten en plaatste daarom bij het natuurcentrum een bloeiende plantenbak.

 

Wat is Zapp Your Planet: Flower Power?

Zapp Your Planet: Flower Power komt in actie voor de bijen. Die hebben het namelijk zwaar. Heel Nederland ligt vol tegels en daar heeft de bij helemaal niets aan. Daarom vindt het programma dat het tijd is voor een bloemexplosie! Samen met hun jeugdige kijkers willen ze het hele land weer in bloei zetten. Dat is niet alleen fijn voor de bij, maar ook belangrijk voor de mensen. Want mensen hebben bijen nodig! Niet alleen voor honing, maar ook omdat ze ervoor zorgen dat we fruit kunnen eten, koffie kunnen drinken en chocolade kunnen eten. Ze zijn dus onmisbaar!

 

Marijn, kleinzoon van de onlangs overleden vrijwilliger Hans Ohm, is initiatiefnemer van dit bloemenproject bij het natuurcentrum. Hij wilde voor zijn oma een mooie vlinderbak maken, maar wilde er ook eentje aan het natuurcentrum schenken omdat zijn opa daar jaren als vrijwilliger had gewerkt. Hij meldde zich bij het jeugdprogramma aan en zij maakten gezamenlijk een mooie plantenbak met foto van zijn overleden opa om de vlinderstand te stimuleren.

 

De opnames van dit eerbetoon van de kleinzoon aan zijn opa worden op zaterdag 1 augustus bij Zapp op de NPO uitgezonden en op 2 en 5 augustus herhaald.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie