Een van de zeven nieuwe lesauto's van Van den Top Rijopleidingen
Een van de zeven nieuwe lesauto's van Van den Top Rijopleidingen Lara van den Top

Nieuw wagenpark voor toples.nl

31 juli 2020 om 11:57 Nieuws Deel je nieuws

Vrijdag 31 juli jl. was het zover. Het gehele wagenpark van Van den Top Rijopleidingen uit Bennekom wordt vervangen. In een klap zeven nieuwe lesvoertuigen. Zeven nieuwe BMW 1-serie wel te verstaan. Want Van den Top heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan.

"Afscheid nemen van de geliefde MINI was wel even slikken. Er zit  echter meer toekomst in de nieuwe BMW 1-serie dus die keuze was snel gemaakt. Een nieuw model, een robuuste, sterke auto. Daar kunnen we prima mee voor de dag komen.", aldus Erik van den Top, eigenaar van de rijschool.

Qua afmeting is de BMW iets groter dan de MINI en qua inrichting voorzien van allerlei nieuwe snufjes. Dat ziet het CBR ook graag; de nieuwe generatie automobilisten moet kunnen omgaan met de zogenaamde ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Park Distance Controle voor en achter (parkeercamera's) is voor de huidige game-generatie heel vertrouwd, maar wat te zeggen van het Active Guard Plus-systeem. Dat omvat onder andere een spoorassistent en een sensorsysteem dat waarschuwt voor een dreigende botsing. Erik vervolgt: "De nieuwe opvallende belettering maakt de lesauto compleet en zo zijn we klaar voor de toekomst."

"Door de Corona-crisis hebben we acht weken niet mogen werken en dat was een rare gewaarwording. Gelukkig mogen we weer! Om het risico van besmetting zo klein mogelijk te houden, lessen wij nog steeds met mondkapjes (verstrekt door de rijschool). Nederland is nog niet Corona-vrij en er wordt steeds vaker gesuggereerd dat er een tweede golf aankomt. Natuurlijk willen we niet nog een aantal weken sluiten, dus als we dan extra maatregelingen moeten nemen, dan doen we dat natuurlijk."

De overgang van de MINI naar de BWM gaat geruisloos. De nieuwe auto schakelt en koppelt als een zonnetje. "Natuurijk hebben we ook onze mogelijkheden verkend om elektrisch te gaan rijden. Helaas is dit nog niet aan de orde, aangezien een elektrische auto altijd een automaat is en je dan een automaatrijbewijs krijgt. Het schakelrijbewijs is nog steeds verreweg het populairst, aangezien je dan zowel in een schakelauto als automaat mag rijden."

Maar naast lessen in een schakelauto, is het ook nog steeds mogelijk om automaatrijles te volgen bij Van den Top Rijopleidingen. Evenals voor het aanhangerrijbewijs, motor- en bromfietsrijbewijs bent u van harte welkom. Al 56 jaar een begrip in Bennekom en met deze nieuwe auto’s zal dat ook nog wel even blijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie