Afbeelding
Job Oldegbers

Ziekenhuis Gelderse Vallei scherpt coronamaatregelen aan

5 augustus 2020 om 10:40 Corona Coronavirus

EDE Met het oog op een mogelijke toename van patiënten die terugkeren van een (vakantie)reis uit een land of regio waar code oranje of rood geldt, neemt Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede aanvullende maatregelen. Patiënten die terugkeren uit een van deze landen moeten hun afspraak bij een polikliniek, bij radiologie of voor het bloedprikken uitstellen tot na de quarantaineperiode van 14 dagen. 

Als uitstel van de afspraak vanwege medische redenen niet mogelijk is, worden deze patiënten verplicht een medisch mondneusmasker te dragen. Deze regels gelden ook al voor mensen die in thuisquarantaine zitten op last van de GGD. Bijvoorbeeld omdat zij nauw contact hebben gehad met een persoon die is besmet met het coronavirus. 

OPNAMES Voor patiënten die worden opgenomen na een bezoek aan een land waar code oranje of rood geldt, worden ook aanvullende maatregelen getroffen. Patiënten die bij opname geen coronagerelateerde klachten hebben, worden binnen de termijn van de 14 dagen quarantaine zekerheidshalve in isolatie behandeld en gecontroleerd op de ontwikkeling van dergelijke klachten. Als zij die klachten ontwikkelen, worden ze getest. Ook draagt het zorgpersoneel bij de behandeling van deze patiënten persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Patiënten die na terugkeer uit deze landen of regio’s moeten worden opgenomen en wel klachten hebben, worden opgenomen en getest in strikte isolatie op een Covid-19-afdeling. Ook als de uitslag negatief is, worden zij gedurende hun opname in isolatie behandeld en gecontroleerd, omdat hun klachten binnen de termijn van 14 dagen mogelijk nog kunnen verergeren en zij alsnog Covid-19 kunnen ontwikkelen. Mocht dit gebeuren, of houden zij na 14 dagen nog klachten, dan worden ze opnieuw getest, meldt het ziekenhuis. 

BEGELEIDERS Voor bezoekers en begeleiders die teruggekeerd zijn uit een land of regio met code oranje of rood geldt dat zij het ziekenhuis niet kunnen bezoeken tot na de quarantaineperiode van 14 dagen. Deze regels gelden ook al voor bezoekers en begeleiders die op last van de GGD in thuisquarantaine zitten, omdat zij nauw contact hebben gehad met een persoon die is besmet met het coronavirus.

CORONACHECK Naast deze aangescherpte maatregelen, blijven de eerder opgestelde regels van kracht. Patiënten, begeleiders en bezoekers dienen voorafgaand aan een bezoek aan de hoofdlocatie van het ziekenhuis een aantal vragen te beantwoorden over corona-gerelateerde klachten. Daaraan zijn nu vragen toegevoegd over eventueel bezoek aan landen of regio’s met code oranje of rood. De vragen kunnen mensen beantwoorden via de digitale coronacheck op de website van het ziekenhuis. 

Meer informatie is te vinden op www.geldersevallei.nl/naar-het-ziekenhuis en via www.geldersevallei.nl/corona-check.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie