Afbeelding
Ted Walker

Motorrijder over de kop in Ede

9 augustus 2020 om 18:49 Ongeval

EDE Een motorrijder is zondagmiddag op de Zuiderkade in Ede over de kop geslagen toen hij een bocht niet goed inschatte en van schrik zijn voorrem te hard had gebruikt. De man sloeg om en kwam in een sloot terecht. Hij hield licht letsel over aan het ongeval en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

,,Hij heeft echt geluk gehad'', zegt een collega motorrijder. ,,Hij kwam in die sloot terecht, als hij tegen een boom aan was gekomen, dan was het vast anders afgelopen. Waardoor het gebeurde? Ik weet het niet exact. Ze reden wel dicht op elkaar, wellicht dat daardoor het overzicht niet goed geweest is. Het is zuur voor hem, maar hier leren we allemaal van. Gelukkig lijken zijn verwondingen mee te vallen.''

WEG VERLEGGEN Een omwonende zag de motorrijders over de Zuiderkade rijden. ,,Het ging voor mijn gevoel helemaal niet zo hard'', vertelt hij. ,,Die bocht is ook zo onoverzichtelijk. Schrijf daar maar eens over. Er gaan er per maand meerdere uit de bocht hier. En kinderen die in de bocht over moeten steken naar hun eigen oprit moeten bijna gokken of er niks aan komt. De weg zou eigenlijk wat verlegd moeten worden'', zo vindt de man. ,,Laat de gemeente hier in ieder geval een bord neerzetten dat waarschuwt voor een scherpe, onoverzichtelijke bocht'', vult één van de motorrijders hem aan.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie