Afbeelding
AberMedia

Getuigen ernstig ongeval wielrenster Renswoude gezocht (update)

10 augustus 2020 om 11:30 Ongeval

RENSWOUDE De wielrenster die zaterdag bij een ongeval tussen Renswoude en Scherpenzeel zwaargewond raakte, is een 41-jarige vrouw uit Veenendaal, meldt de politie. De politie voegt maandag aan het eind van de middag toe: ,,Er zijn aanwijzingen dat twee mannen op een blauwe scooter betrokken waren bij de val van de fietsster, die mogelijk opzettelijk hebben gehandeld''.

De politie merkt verder op: ,,Op de warme zaterdagavond fietsten een vrouw met een man over de Utrechtseweg in Renswoude. Het vermoeden is dat de fietsers rond 19.45 uur door een blauwe scooter met twee mannen zijn ingehaald. Een van de mannen op de scooter heeft in het voorbijgaan mogelijk tegen de fiets van de 41-jarige vrouw uit Veenendaal getrapt. Dit heeft een val veroorzaakt waarbij het slachtoffer zwaar gewond is geraakt. Zij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en verkeert nog steeds in levensgevaar''.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. ,,We hebben al een aantal tips binnen, maar we kunnen zeker nog tips gebruiken'', laat een woordvoerder van de politie maandagochtend weten''. 

Na het ongeval zijn er meerdere getuigen geweest die bij het slachtoffer in de buurt zijn gebleven. Er zijn ook getuigen die rondom het ongeluk in de buurt waren, maar die de politie nog niet heeft kunnen spreken. ,,Heeft u deze bestuurders van een blauwe Peugeot-scooter gezien, opvallend rijgedrag gemerkt rondom het tijdstip van het ongeluk, of heeft u mensen horen praten over betrokkenheid bij het ongeluk? Dan komen we graag met u in contact.''

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie