De 15-jarige Edese motorcoureur Melvin van der Voort viert zijn succes
De 15-jarige Edese motorcoureur Melvin van der Voort viert zijn succes Damon Teerink.

Edenaar Melvin van der Voort excelleert met een zege en derde plaats in Assen

16 augustus 2020 om 18:31 Overig

EDE De openingsronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap ging perfect voor de Edese motorcoureur Melvin van der Voort.

Na zijn eerste pole position behaald te hebben wist de 15-jarige coureur ook de eerste race te winnen door alleen weg te rijden. Na de spannende tweede race stond de SWPN-coureur opnieuw op het podium met een derde plaats.

Na lang wachten ging het IDM-seizoen van 14 t/m 16 augustus van start op het TT Circuit Assen. Melvin vander Voort was vanaf het begin sterk in de trainingen. Na een derde en tweede tijd in de vrije training stond de coureur van SWPN derde na de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie op zaterdagmorgen deed de Edenaar er nog een schepje bovenop en wist hij de snelste tijd te noteren. Dit betekende de eerste IDM pole position voor Melvin van der Voort.

WINST Maar dat was nog niet alles. In de eerste race van zaterdagmiddag had Melvin een goede start en reed hij in de eerste ronden telkens eerste of tweede. In de vierde ronde zette de Yamaha-coureur aan. Op dat moment was er ook een crash achter Melvin en deze twee dingen samen zorgden ervoor hij weg kon rijden. Van der Voort bleef maar de snelste tijden klokken en wist maar liefst acht seconden weg te rijden van de groep die gevecht was voor plaats twee. Melvin bleef rustig en stuurde zijn Yamaha R3 met startnummer 20 naar een prachtige overwinning. Hij werd daarmee de jongste winnaar ooit in de IDM Supersport 300 klasse.

DERDE In de tweede race was Melvin van der Voort opnieuw heel goed weg. Echter werd vanwege een crash de race afgebroken met een rode vlag. De herstart ging over negen ronden. Opnieuw was de coureur uit Ede als eerste weg. Deze keer was het voor Melvin niet mogelijk om weg te rijden, maar reed hij wel constant in de voorste gelederen van de kopgroep. In de loop van de race dunde de groep uit tot vier rijders. Het werd heel spannend in de laatste ronde. De jonge Edenaar finishte slechts op 0.061 seconde van de winnaar op een derde plaats. Het tweede podium van het weekend zo leek het. Maar na bestudering van de finish foto werd het voor Melvin net een vierde plaats. Maar ook daarmee gaat Melvin van der Voort aan de leiding in het IDM Supersport 300 kampioenschap.

REACTIE ,,Het was een geweldig weekend! De pole was al heel erg mooi, maar de eerste race liep super. Ik kon wegrijden bij de rest en mijn tempo goed constant houden. Een geweldig gevoel om de race te winnen! In de tweede race bleef de kopgroep bij elkaar en was het een flinke strijd. Het werd een fotofinish tussen de eerste vier en ik werd dus derde. Twee podium plaatsen, terwijl ik voor dit weekend nog geen podium had gescoord. Ik wil het team bedanken; ze hebben het super gedaan!”, aldus Melvin van der Voort.

SNEL Bescheiden als altijd repte de jongeling niet over het feit dat hij ook de snelste ronde ooi in de IDM supersport 300 (1.52.072, red) op Assen had gereden.

De volgende ronde van het IDM-kampioenschap is 7-8 september op de Sachsenring. Dit evenement wordt niet in een weekend, maar op een maandag en dinsdag verreden.

Melvin van der Voort (20) voert het sterke veld aan.