Afbeelding
BduMedia

Brandje Boekhorst Ede snel onder controle

16 augustus 2020 om 18:21 Brand

EDE Het wegbranden van een wespennest liep zondagmiddag niet goed af op de Boekhorst in Ede. Een twee meter hoge coniferenhaag brandde gedeeltelijk af, de gevel van het huis raakte beschadigd, een raam barstte door de grote hitte, een lantaarnpaal smolt, één persoon liep lichte brandwonden op en een brandweerman werd gestoken.

Het gebeurde allemaal rond half vijf zondagmiddag. De bewoners van het pand wilden een wespennest verwijderen. Maar dat liep dus verkeerd. Terwijl de brandweer van de Stadspoort met spoed onderweg was naar het pand, werd de brand door de bewoners en buurtbewoners met vereende krachten geblust. De brandweer was snel ter plaatse en restte nablussen en het verrichten van metingen. Maar dat werd lastig gemaakt door een heleboel withete wespen. De bevelvoerder werd binnen de kortste keren gestoken door het aangebrande volk. 

Toen zeker was dat de brand geblust was en dat er geen hitte in de muren van het huis zat, trok de brandweer zich terug. Voor de wespen zal de eigenaar van het pand mogelijk alsnog een verdelger in moeten zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie