Afbeelding
Ted Walker

Mooie winst honkballers Moorfielders

16 augustus 2020 om 20:11 Honkbal

EDE Onder een stralend zonnetje en dus goed honkbalweer heeft Moorfelders (op archief) het bezoekende Houten Dragons met 13-11 verslagen.

Eip Janssen

,,De Houtense slagploeg liet er geen gras overgroeien. In de eerste inning gelijk een 2 hits en een homerum en dus een een 0-3 stand op het scorebord”, keek Moorfielders aanvoerder Max Verkleij terug.

Hierna wist de startende werper Maarten Buijs zich te herstellen. In vijf inningen slechts een punt tegen.

,,Aanvallend werd scherp gespeeld. Door harde tikken en goed honklopen werd na vijf inningen een 5-4 voorsprong genomen.

Nadat Maarten Buijs als werper was vervangen door Kevin de Graaf liep het minder aan Edese kant. In de zesde inning keek Moorfielders tegen een 5-10 achterstand aan.

Verkleij nam het werpen over.

,,Dat ging niet slecht”, lachte de aanvoerder. Door een goede afwisseling van snelheid en effect hield hij de slagploeg van Houten Dragons in bedwang.

In de achtste inning begon de Edese slagploeg te draaien.

,,Met als hoogtepunt een grandslam homerun van Tobioas Jansen. Dit brak de moraal aan Houtense zijde: 13-10”, ging Verkleij verder.

Uiteindelijk stokte de teller bij een 13-11 winst.

,,Waar we afgelopen wedstrijden de focus verloren, toonden we nu extra focus en veerkracht bij een achterstand”, eindigde de coach verheugd.

Komende zondag speelt Moorfielders weer een thuiswedstrijd. Almere’90 4 komt op bezoek.Eerder waren de Edenaren met 14-2 te sterk voor dit team.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie