Afbeelding
Rijkswaterstaat

Werkzaamheden op A12: vijf weekenden van afsluitingen

21 augustus 2020 om 07:00 Verkeer en vervoer

EDE Rijkswaterstaat voert de komende weken groot onderhoud uit aan de A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord. Op vier verschillende deeltrajecten zal er worden gewerkt, verdeeld over vijf weekenden. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van Ede, Wageningen en Veenendaal.

De A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord wordt tijdens afzonderlijke weekenden gedeeltelijk afgesloten vanwege groot onderhoud. De werkzaamheden zijn opgesplitst in deeltrajecten, zodat niet beide richtingen tegelijkertijd zijn afgesloten.

Het groot onderhoud vindt plaats in vijf verschillende weekenden en wordt uitgevoerd op de deeltrajecten:

28-31 augustus: afsluiting van knooppunt Grijsoord tot aan knooppunt Maanderbroek.

4-7 september: afsluiting van knooppunt Maanderbroek tot aan knooppunt Grijsoord.

11-14 september: afsluiting van knooppunt Maanderbroek tot aan knooppunt Grijsoord.

25-28 september: afsluiting van Veenendaal-West tot aan knooppunt Maanderbroek.

2-5 oktober: afsluiting van knooppunt Maanderbroek tot aan Veenendaal-West.

Het onderhoud begint op vrijdagavond om 21.00 uur en loopt door tot maandagochtend 05.00 uur.

Tijdens de afsluitingen wordt verkeer op de snelweg omgeleid via andere snelwegen. Lokaal verkeer wordt middels gele borden omgeleid.

PARKLAAN Tijdens de weekendafsluiting 4 tot 7 september wordt ook de op- en afrit bij de aansluiting met de Poortwachter ‘omgeklapt’. Dit maakt onderdeel uit van het project Parklaan van de gemeente Ede. Kijk voor meer informatie op parklaan.ede.nl

Waarom onderhoud? Het groot onderhoud aan de A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord is nodig om ervoor te zorgen dat het wegdek op dit deel van de A12 aan de kwaliteitsnormen blijft voldoen. Bovendien wordt hiermee de levensduur van het wegdek verlengd. Ook wordt op het traject van Maanderbroek tot Veenendaal-West stil asfalt gebruikt. Dit zorgt voor een afname van het geluid. De aannemer onderhoudt waar nodig tegelijkertijd de bermen, de verlichting en geleiderails. Wanneer dit buiten de afsluiting plaatsvindt moet het verkeer rekening houden met een tijdelijke snelheidsverlaging.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie