Afbeelding
Theo Beumer

Moorfielders haalt fors uit

23 augustus 2020 om 19:35 Honkbal

EDE De vermoedelijk laatste thuiswedstrijd op het eigen vertrouwde veld aan het kanonnen pad tegen het vierde team van Almere’90 leverde Moorfielders een 18-4 zege op.

Eip Janssen

,,En dat in slechts zeven in plaats van negen inningen. Even ging het in de beginfase moeizaam. Maar na de eerste inning (3-1) was startende werper maarten Buijs bij de les”, lachte aanvoerder/trainer Max Verkleij breeduit.

Na de vijfde wedstrijd neemt Moorfielders in de derde divisie een top vijf positie in. De Edese honkballers behaalden uit vijf wedstrijden zes punten.

Vanaf inning twee tot en met zes domineerden de Edese honkballers. ,,Maarten Buijs stond prima te gooien. Ook de verdediging en slagploeg deed zijn werk. Als team hebben we goed gespeeld.”

Hoogtepunten in een aardige wedstrijd waren een drie run homerun van Bob van Rijn en het debuut van de pas 14-jarige Levi Schalk. In zijn eerste slagbeurtje gelijk een hit”, vulde Verkleij aan.

Na zes inningen stond het 18-1 voor Moorfielders. In de zevende inning wisten de gasten uit Almere iets terug te doen. De eindstand 18-4 kwam uiteraard niet meer in gevaar.

,,Een zakelijke wedstrijd, waarin mijn ploeg geduldig wachtte op de goede ballen om te slaan. Elk foute van Almere werd afgestraft”, analyseerde Verkleij.

Vanaf 1 september wordt Moorfielders verblijd met een nieuw aan te leggen veld.

,,Ik hoop dat wij de volgende competitie erop kunnen en mogen spelen. Dat betekent wel dat Moorfielders vanaf nu waarschijnlijk uit moet spelen of uitwijkt naar het veld van Blue Socks Veenendaal. Dat is op dit moment nog onduidelijk”, besluit Max Verkleij.

Wel duidelijk is dat Moorfielders komende zondag vrij is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie