Afbeelding
Rietberg Hoorzorg
De specialist

‘Goed horen is maatwerk’

26 augustus 2020 om 16:20 Zakelijk

EDE Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar net als vele andere technisch vernuftige instrumenten veranderen ook hoortoestellen voortdurend. Elke keer zijn er nieuwe opties om slechthorenden te ondersteunen in het dagelijks leven. Rietberg Hoorzorg onderschrijft die boodschap en biedt hoorzorg op maat. De specialist op hoorgebied beschikt altijd over de meest moderne gehoormiddelen.

,,Ik voorzie de komende tijd een nieuwe fase in coronatijd”, steekt eigenaar/triage audicien Steven Rietberg van wal, bevlogen als altijd: ,,Na betrekkelijk rustige, soms bijna stille maanden, nemen lawaaierige omgevingen steeds meer toe. En dan merk je als slechthorende ineens dat je moeite hebt om gesprekken goed te horen. Je moet je beter concentreren. Je wordt eerder moe. Dat is meestal een teken dat het gehoor aandacht nodig heeft.”

PRIKKELS Hij somt wat praktische voorbeelden op waar veel prikkels en geluiden aanwezig zijn, en waar je tot voor kort zonder enige moeite aanwezig kon zijn.

,,De bridgeclub in een zaal met een plavuizen vloer, het kerkkoor met na afloop een kopje in de aula, verjaardagen, de kantines van (voetbal)verenigingen. Of een zakelijke meeting met meerdere mensen. En door de voorlopig blijvende 1,5 meter richtlijnen kunnen deze samenkomsten behoorlijk vermoeiend zijn voor het gehoor. Dit noemen wij in ons vakgebied ‘ongunstige akoestische (leef)omstandigheden). Geen zorg, er zijn genoeg oplossingen.”

LUISTEROMSTANDIGHEDEN ,,Wij beschikken over hoortoestellen in verschillende gradaties. Goede, praktische hoortoestellen waar, afhankelijk van je polisvoorwaarden, vergoedingen voor mogelijk zijn. Daarnaast bieden wij hoortoestellen in een ander segment. Die techniek ‘onder de motorkap’ is van een hele andere orde. Dan kun je als audicien naar de klant toe echt het verfijnde verschil maken.”

Hoe ga je te werk? ,,In de winkel laten we verschillende modellen zien en leggen we de mogelijkheden uit. We bieden hoortoestellen aan die jou op een specifieke manier helpen. Vooral voor mensen in uitdagende luisteromstandigheden een uitkomst.”

PHONAK Rietberg Hoorzorg werkt al jaren met het Zwitsers topmerk Phonak, legt Rietberg verder uit: ,,Sinds afgelopen maandag is er weer een nieuwe lijn gelanceerd, en die hebben wij uiteraard direct in huis. Phonak is altijd bezig om de grenzen van gehoortechnologieën op te zoeken. En dat sluit perfect aan bij mijn filosofie op het gebied van horen en service bieden.” Wil je je gehoor ook eens testen? Ga naar de website van Rietberg Hoorzorg, volg de stappen en doe de online gehoortest.

door Feike Klomp

Dit artikel wordt u aangeboden door Rietberg Hoorzorg, Veenderweg 107 6713 AD Ede, tel. 0318-769024, info@rietberghoorzorg.nl, www.rietberghoorzorg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie