‘YOU’RE IN THE ARMY NOW!’ - A TRIBUTE TO WAYNE SHORTER

27 augustus 2020 om 22:20 Muziek Deel je nieuws

De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Featuring: Jasper van Damme (sax)

Saxofonist Wayne Shorter wordt algemeen als een van de meest invloedrijkste jazzmusici beschouwd. Shorter bracht twee jaar door in de U.S. Army, en tijdens die periode speelde hij al regelmatig in de band van Horace Silver. Ook speelde Shorter bij de legendarische Jazz Messengers en met Miles Davis en nam hij op het befaamde Blue Note label tal van albums onder eigen naam op.

Shorter’s composities zijn ook vandaag de dag nog een enorme inspiratiebron voor jazzmusici.

Zo ook voor saxofonist Jasper van Damme, die in Nederland furore maakte met zijn eigen bands en een veelgevraagd solist is. Hij staat bekend om zijn vlekkeloze instrument beheersing, kennis van de jazztraditie, en zijn muzikale eigenzinnigheid. En dat maakt hem voor dit tribute de perfecte keuze.

Bezetting: 
Jasper van Damme (saxen), Sven Happel (bas), Yoran Vroom (drums), Edgar van Asselt (piano)

TICKETS: € 15,00

inclusief servicekosten

1,5 maatregelen

Door de 1,5 m maatregelen zijn wij gedwongen om het aantal tickets te beperken tot 25, afhankelijk van hoeveel mensen uit één huishouden komen. Daarnaast hebben wij 2 sets vervangen door één lange set van 75 minuten. Wij houden ons aan de regels voor het RIVM.
 

Praktische informatie
De concerten beginnen om 16.00. De zaal is vanaf 15.30 open. 
Uw plaatsen worden aangewezen en parkeren bij Huis Kernhem is gratis.

in samenwerking met Huis Kernhem 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie