hardloopster in de ochtend
hardloopster in de ochtend RoonZ-nl

Walk 'n Run: beginners hardloopcursus voor vrouwen

28 augustus 2020 om 15:54 Overig Deel je nieuws

Wil je lekkerder in je vel zitten? Houd je ervan om samen te sporten? Mogen er wel wat coronakilo’s vanaf? Of wil je nu eindelijk eens die 5 kilometer achter elkaar kunnen hardlopen? Vanaf 16 september start een beginners hardloopcursus speciaal voor vrouwen.

Trainster Babette van Walk 'n Act loopt inmiddels al 12 jaar hard met veel plezier. Van halve marathons tot 100 meter sprints. Op een gegeven moment kreeg ze, toen ze trainde voor een 15 km loop, erg last van een knieblessure, waardoor ze die wedstrijd af moest zeggen. De afgelopen 5 jaar loopt ze in barefoot schoenen en heeft ze nergens last meer van. Ook geen blaren of andere problemen meer! Ze is erg enthousiast over deze sport die je overal en altijd kunt doen. Babette: "vrouwen houden tegenwoordig zoveel ballen in de lucht. Ik gun het hen om zich lekker fit en gezond te voelen en dat ze die ruimte voor zichzelf mogen innemen om daaraan te werken. Samen sporten is daarvoor een uitstekende manier: daarom dus nu een hardloopcursus speciaal voor vrouwen!" 

12 weken lang, één of twee keer in de week een uur samen trainen. Juist het sociale aspect krijgt ruim de aandacht binnen de cursus. Babette: "de eerste keer beginnen we daarom ook met een uitgebreide kennismaking. Het groepsproces is minstens net zo belangrijk als de fysieke training zelf! Samen sporten motiveert veel meer dan als je het alleen moet doen." 

Het unieke aan deze cursus is dat er ook ruimte is voor persoonlijke coachgesprekken. Babette is namelijk wandelcoach en biedt in combinatie met de hardloopcursus een start-, evaluatie-, en eindgesprek aan voor een sterk gereduceerd tarief. "Zo worden je doelen helderder en is je kans op succes groter. Je weet beter waarom je doet wat je doet en wat je valkuilen zijn. En na afloop van de cursus kijken we specifiek naar hoe je je nieuw verworven conditie bij kunt houden en wat vervolgstappen zijn die bij jou passen. Je wordt dus niet ineens op jezelf geworpen, omdat het juist dan moeilijk is om vol te houden wat je opgebouwd hebt." 

Meer weten en aanmelden? Alle info staat op https://www.walk-n-act.nl/hardloopcursus-voor-vrouwen/

Als je vragen hebt: mail naar info@walk-n-act.nl of bel/app naar 06-38580612. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie