Afbeelding
Ilex Crenata Green Hedge

Dít zijn de voordelen van de Ilex Crenata Green Hedge in de tuin

31 augustus 2020 om 11:27 Partnercontent

Ben je op zoek naar een mooie haag voor in je tuin? Hoewel er vaak voor de buxus wordt gekozen, is er ook een alternatieve haag die groeit in populariteit: de Ilex Crenata Green Hedge. Deze haag heeft verschillende voordelen in je tuin – in dit artikel ontdek je ze allemaal!

De Ilex Crenata Green Hedge is resistent tegen ziektes

Het grootste voordeel aan de Ilex Crenata Green Hedge, ook wel de Japanse hulst genoemd? Deze haag is zeer resistent tegen ziektes! Zeker als je nu een buxus in je tuin hebt staan, geniet je met de Ilex Crenata Green Hedge van een plant met een betere gezondheid. Deze soort heeft namelijk geen last van de bekende buxusziekte, een schimmelziekte die flinke schade kan toebrengen aan buxusplanten. Zo’n vervelende ziekte is voortaan verleden tijd in de tuin. Ook heeft deze haag geen last van de buxus rups. Dat maakt deze haag zo’n uitstekend alternatief!

Een look-a-like buxus

Aangezien de Ilex Crenata Green Hedge resistent is tegen ziektes, vormt deze haag een ideale vervanger voor de buxus. En daar is nóg een reden voor: deze haag is nauwelijks te onderscheiden van de vertrouwde buxus! Ben je gehecht aan de looks van je buxus in de tuin, maar wil je van een zieke haag af? Dan is de Ilex Crenata Green Hedge dé perfecte buxus vervanger voor jouw tuin. Kies voor een prachtig aanzicht én makkelijk tuinonderhoud.

Een winterharde haag

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de Ilex Crenata Green Hedge een sterke haag is. En dat geldt voor alle seizoenen. Je kiest namelijk voor een winterharde haag in je tuin: een haag die de koude maanden van het jaar goed doorstaat. De haag is vorstbestendig en overleeft de winter zonder enige bedekking.

Een haag die groenblijvend is

En de groene kleur van de haag? Daar kun je ook het hele jaar door van genieten! De Ilex Crenata Green Hedge is groenblijvend. Ook als het buiten koud is, blijven de blaadjes in de frisse groene kleur gewoon aan de haag zitten. Of het nu om je voortuin of je achtertuin gaat – het hele jaar door heb je een fraai uitzicht buiten.

Een look in de tuin die jij het mooist vindt

Met een groei van zo’n 20 tot 25 cm per jaar kun je met de Ilex Crenata Green Hedge kiezen voor een look die jij het mooist vindt. Wil je een strakke haag in je tuin? Dan raden we aan om de haag zo’n tweemaal per jaar te snoeien. Als je juist houdt van een wildere haag in de tuin, kun je de Ilex Crenata Green Hedge gewoon z’n gang laten gaan. Of maak er een unieke vorm van, zoals een bonsai. Wát een eyecatcher in de tuin!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie