De spelers Yilmaz (niet betrokken bij dit corona geval) kunnen zaterdag gelukkig weer aan de bak.
De spelers Yilmaz (niet betrokken bij dit corona geval) kunnen zaterdag gelukkig weer aan de bak. Theo Beumer

Opluchting bij FC Jeugd: geen coronabesmetting

1 september 2020 om 13:59 Voetbal Coronavirus

EDE De bekerwedstrijd tussen FC Jeugd bij VV Nunspeet ging zaterdag niet door. Een mogelijk coronageval bij FC Jeugd was de reden. Inmiddels heeft de speler vanmiddag (maandag) te horen gekregen dat hij negatief testte op het coronavirus.

Eip Janssen

,,Een geweldige opluchting”, opent Melis Versteeg namens FC Jeugd. De betreffende speler had afgelopen week contact met een persoon die wel positief testte op het coronavirus.

,,De GGD Midden Gelderland adviseerde ons eerst de uitslag van de test af te wachten. En uiteraard is door onze club geen enkel risico genomen. Wij hebben gelijk een streep gezet door het bekerduel tegen Nunspeet.”

De technisch manager had deze ervaring niet graag meegemaakt. 

,,Maar ik ben het meest blij voor onze speler. Hij zat best in de piepzak. En je weet natuurlijk nooit of het virus ook andere spelers dan had geraakt. Ik was best wel wat zenuwachtig tot dat de uitslag bekend was”, bekende Versteeg.

Wanneer het zaterdag afgezegde duel wordt ingehaald is aan de KNVB.

,,Ik heb voorgesteld dinsdagavond 15 september. Maar het laatste woord is aan Nunspeet en de KNVB. Ik wacht het wel af”, besluit Versteeg.

UPDATE DE KNVB liet vanmorgen (dinsdag) weten de bekerwedstrijd Nunspeet - FC Jeugd snel vast te willen stellen. 

,,Inmiddels is er contact geweest met Nunspeet en beide clubs willen graag spelen op 15 september. De aanvangstijd is 20.00 uur of een half uur later. Dat laatste heeft gezien de werkomstandigheden en de reistijd onze voorkeur. Daar komen wel wel uit”, stelt Versteeg tevreden vast. 

Zaterdagavond ontvangt de kersverse zondag tweedeklasser om 18.00 uur zaterdag tweedeklasser VSCO’61 uit Oosterwolde. Deze ploeg verloor op eigen veld de eerste wedstrijd in de poule fase met 0-4 van Lelystad’67.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie