Thom Rijnders
Thom Rijnders Theo Beumer

Lunteren verrast bij Alverna

1 september 2020 om 22:30 Voetbal

LUNTEREN ,,Als je een wedstrijd moet spelen bij een zondag eersteklasser, weet je bij voorbaat al dat het een lastige pot gaat worden. Als je achteraf met veel strijd en beleving met 0-1 wint bij Alverna, kun je alleen maar tevreden zijn’’, liet Dennis van den Berg over de eerste wedstrijd van de districtsbeker weten.

De Lunteren trainer startte met de beoogde basis. ,,Wij speelden heel compact. Alverna had wel een licht overwicht, maar de beste kansen waren voor ons via twee keer Thom Rijnders en Kevin Hazeleger.’’

,,De vraag was of wij het vol konden houden. Het was wel een meevaller dat direct na de rust een vrije trap van Jeffrey Pater werd raak gekopt door Thom Rijnders. Alverna drukte ons daarna nog verder naar achteren. Het kreeg ook haar kansen. Doelman Nicky Groeneveld redde ons met reflexen een paar keer. En in blessuretijd tikte hij nog een inzet met zijn voet er uit. Wij waren nog een paar keer gevaarlijk met de counter.’’

,,Dit is een lekkere opsteker’’, concludeerde Dennis van den Berg. ,,Het was een schoolvoorbeeld dat je met veel strijd en wedstrijdbeleving een goed resultaat kunt moeten. Drie, vier jongens kregen ook kramp. Zeker richting de competitie kunnen we hier mee verder.’’

Door de winst is Lunteren nu samen met DTS Ede in de bekerpoule. Zaterdag komt zondag tweedeklasser DIO’30 op bezoek.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.